UE Roll 2 review: beste speaker onder €100?

Nog niet zo heel lang geleden heb ik de UE Roll uitgetest en ik was er heel positief over. Toen ik te horen kreeg dat UE een tweede generatie Roll-speaker op de markt ging brengen, heb ik ze onmiddelijk gevraagd om er eentje op te sturen. In deze video ga ik jullie vertellen of ik je de UE Roll 2 zou aanraden of niet.

Schijfje

Zoals zijn voorganger, is de UE Roll 2 voorzien van een ontwerp in de vorm van een schijf. En eigenlijk is dit niet de enige gelijkenis tussen de twee speakers. De UE Roll 2 zijn ontwerp is bijna helemaal hetzelfde als dat van de UE Roll. Maar een probleem is dit niet. Net zoals de Roll, ziet de Roll 2 er heel erg goed uit. Het is een compacte speaker die tegen zowat alles bestand is. Je kunt hem laten vallen, en zelfs wanneer je hem in het water laat vallen zal dit geen enkel probleem opleveren. Je kunt de speaker kopen in meerdere (felle) kleurtjes waardoor iedereen wel een Roll 2 zal kunnen vinden die bij hem of haar past.

Aan de voorzijde van de speaker vind je twee grote knoppen terug. Een plus-knop voor het volume harder te zetten, en een min-knop voor het volume minder hard te zetten. Achteraan de Roll 2 vind je eveneens twee (kleine) knoppen terug. De ene werkt als powerknop en de andere als knop om te pairen te activeren zodat je de speaker kunt verbinden met je smartphone.

Een minpuntje aan het ontwerp van de speaker is wel dat het klepje dat de micro-usb poort en aux-poort aan de achterzijde bedekt, nogal vlug omhoog kan blijven staan na de speaker op te laden. En zeker als je de meegeleverde kabel gebruikt om de roll op te laden. De kabel is nogal dik aan het uiteinde toe waardoor het klepje omhoog staat tijdens het laden, en zo kan blijven staan als je de kabel te lang in de speaker laat steken. Gelukkig kan een beetje tape dit probleem oplossen.

Applicatie

Net zoals bij alle andere UEs-speakers, is er ook een applicatie voor de UE Roll 2. In deze applicatie kun je meerdere Roll-speakers met elkaar verbinden om zo een stereo luisterervaring te creëren. Ook kun je een equalizer voor de speaker activeren, een wekker zetten en je kunt zelfs vanuit de applicatie de speaker in- en uitschakelen. Lekker handig, toch?

Geluidskwaliteit

Hoe de speaker klinkt kom je te weten in onderstaande video.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters