Huawei P20 Lite vs Samsung Galaxy A8 2018 review

Een toestel ontwerpen voor zo’n €400 betekent concessies doen, maar ook dat je heel wat ruimte hebt om mooie dingen neer te zetten. In deze vergelijking van de Samsung Galaxy A8 2018 en de Huawei P20 Lite kijken we welke van de twee populaire Androidfabrikanten dat beter heeft gedaan.

Huawei P20 Lite

De Huawei P20 Lite is qua naam een kleine versie van de P20. Dat uit zich vooral in het ontwerp, dat van glas voor en achter is en een notch boven het scherm heeft. Daarmee komt het meteen wat moderner over dan dat van de Samsung Galaxy A8 2018. Los van dat ontwerp is het echter vooral een nette middensegmenter met aardige specificaties. Onder de motorkap ligt een op zich prima, maar wel wat verouderde, achtkernige processor. Die chip is gekoppeld aan 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte.

De camera heeft, net als die van zijn grote broer, een dubbele lens. Maar hij is wel wat minder spannend dan de dubbele camera van de grote P20. De tweede lens wordt puur gebruikt om diepte-informatie toe te voegen aan de 16-megapixelfoto’s van de hoofdcamera. Zo kun je portretten maken met een vervaagde achtergrond.

Samsung Galaxy A8 2018

De Samsung Galaxy A8 2018 is ongeveer net zo duur als de Huawei P20 Lite, hoewel dat ook te maken heeft met de wat eerdere release van het toestel. Hij werd namelijk voor €499 uitgebracht; die prijs is inmiddels gezakt tot dezelfde €360 als van den P20 Lite. Je merkt aan het toestel dat er iets meer budget beschikbaar was tijdens het ontwerp. Zo is hij voorzien van een waterdichte behuizing die net wat beter afgewerkt is. Het scherm is van amoled-kwaliteit en de processor is helemaal nieuw.

Natuurlijk hebben beide toestellen zo hun voor- en nadelen. In deze video maken we de balans op en vertellen we je welke van de twee smartphones uiteindelijk een betere keuze is.

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

iPhone X Tesla Caviar

Maak kennis met de iPhone X Tesla van Caviar lees verder

Samsung Galaxy S8 Lite render

Samsung bereidt zich voor op langzame markt met Galaxy S8 Lite lees verder

Samsung Galaxy S10 concept

Samsung komt volgend jaar eindelijk met verrassende feature lees verder

OnePlus 6

OnePlus 6 gelanceerd: sneller, groter en geavanceerder dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 concept DBS Designing

Oeps, Samsung Galaxy Note 9 features gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters