Huawei P20 Lite vs Samsung Galaxy A8 2018 review

Een toestel ontwerpen voor zo’n €400 betekent concessies doen, maar ook dat je heel wat ruimte hebt om mooie dingen neer te zetten. In deze vergelijking van de Samsung Galaxy A8 2018 en de Huawei P20 Lite kijken we welke van de twee populaire Androidfabrikanten dat beter heeft gedaan.

Huawei P20 Lite

De Huawei P20 Lite is qua naam een kleine versie van de P20. Dat uit zich vooral in het ontwerp, dat van glas voor en achter is en een notch boven het scherm heeft. Daarmee komt het meteen wat moderner over dan dat van de Samsung Galaxy A8 2018. Los van dat ontwerp is het echter vooral een nette middensegmenter met aardige specificaties. Onder de motorkap ligt een op zich prima, maar wel wat verouderde, achtkernige processor. Die chip is gekoppeld aan 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte.

De camera heeft, net als die van zijn grote broer, een dubbele lens. Maar hij is wel wat minder spannend dan de dubbele camera van de grote P20. De tweede lens wordt puur gebruikt om diepte-informatie toe te voegen aan de 16-megapixelfoto’s van de hoofdcamera. Zo kun je portretten maken met een vervaagde achtergrond.

Samsung Galaxy A8 2018

De Samsung Galaxy A8 2018 is ongeveer net zo duur als de Huawei P20 Lite, hoewel dat ook te maken heeft met de wat eerdere release van het toestel. Hij werd namelijk voor €499 uitgebracht; die prijs is inmiddels gezakt tot dezelfde €360 als van den P20 Lite. Je merkt aan het toestel dat er iets meer budget beschikbaar was tijdens het ontwerp. Zo is hij voorzien van een waterdichte behuizing die net wat beter afgewerkt is. Het scherm is van amoled-kwaliteit en de processor is helemaal nieuw.

Natuurlijk hebben beide toestellen zo hun voor- en nadelen. In deze video maken we de balans op en vertellen we je welke van de twee smartphones uiteindelijk een betere keuze is.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters