Huawei P20 Pro vs Samsung Galaxy S9 Plus review

Huawei en Samsung zijn de twee belangrijkste Androidfabrikanten van het moment. Dat is niet zonder reden: beide bedrijven maken uitstekende smartphones en zijn vanwege hun grote marketingbudgetten alom bekend. Tijd om eens te kijken wie anno 2018 meer in huis heeft.

Dat doen we aan de hand van de nieuwe vlaggenschepen van de twee: de Samsung Galaxy S9 Plus en de Huawei P20 Pro. De Galaxy S9 Plus is een vrij voorspelbare opvolger van de Galaxy S8 Plus, terwijl Huawei met de P20 Pro een volledig nieuwe aanpak heeft gekozen.

Randloos scherm op eigen manier

Visueel hebben de twee smartphones de nodige verschillen. Ze zijn allebei van aluminium en glas en beschermd tegen water, maar daar houden de gelijkenissen wel een beetje op. Ze hebben allebei een scherm met minimale randen, maar wel op een andere manier.

De Samsung Galaxy S9 Plus gaat voor een symmetrische aanpak met gebogen zijkanten en een zo klein mogelijk streepje aan de boven- en onderkant. De Huawei P20 Pro is gewoon plat van voren en heeft een iets grotere onderkant waar de vingerafdrukscanner in verwerkt zit. Boven is het scherm dichter tegen de rand aangetrokken, maar omdat er nog wel ruimte nodig is voor de frontcamera en speaker zit er een kleine uitsparing in. Een zogenaamde notch.

Twee camera’s voldoende?

Smartphones met twee camera’s zijn anno 2018 gemeengoed. Samsung vind dat wel voldoende en houdt het bij een tweede camera aan de achterkant. Huawei doet er nog een schepje bovenop: de P20 Pro heeft maar liefst drie camera’s aan de achterkant. Die dienen twee doelen: zoom mogelijk maken en de fotokwaliteit verbeteren. Bij de Samsung is de tweede camera puur om te kunnen zoomen.

Dat wil niet zeggen dat de fotokwaliteit van de Huawei P20 Pro ook echt beter is. De foto’s die de smartphone schiet zijn vooral nogal anders. Indrukwekkend, maar niet erg natuurlijk. Daarover in deze video meer.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters