Video review: HTC One X

De HTC One X is de eerste quadcore-smartphone die de Nederlandse markt weet te bereiken. HTC heeft het dit jaar over een hele andere boeg gegooid en in deze review bespreken we deze nieuwe koers en het nieuwe paradepaardje.

Dat HTC met de One X een nieuwe weg in geslagen is, is op verschillende manieren te merken. Zo is HTC zich veel meer gaan richten op de camera in dit toestel en heeft de Beats Audio nu een vaste plek in het toestel ingenomen. Geen dure meegeleverde headset en optimalisatie in de muziekspeler meer, maar optimalisatie door het hele toestel waar je het nodige aan kan aanpassen. Daarnaast is Sense met Sense 4.0 opnieuw opgebouwd en heeft het wat minder toeters en bellen gekregen.

Samen met TeamHWW.nl bespreken we het nieuwe paradepaardje van HTC; de HTC One X.

[video width="716" height="403" src="http://stream.hardwarewoensdag.tv/2012418_htconex.mp4" /]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Berry van Es -

  Sinds 2 weken de trostse bezitter van de HTC One X.
  Mijn vorige telefoon was een HTC Desire en vooral de HTC Sense interface heb ik als enorm prettig ervaren. Mede de keuze om opnieuw voor een HTC te kiezen.

  Nu ik de Telefoon zo'n 2 weken gebruik, kan ik oprecht vertellen dat ik wederom enthousiast ben over HTC en wat zei met dit toestel op de markt hebben gebracht.

  Super snel, werkelijk schitterend scherm, prachtige kleuren en haarscherp. Daarnaast geeft ook deze keer de HTC Sense schil weer een enorm fijne ervaring.
  Grootste probleem met Desire was voor mij het geheugen, maar met de One X is dat inmiddels verleden tijd (ben benieuwd hoe ik hier over 2 jaar naar kijk).

  Ik heb ook al veel gehoord over de tegenvallende batterijduur, maar tot op heden valt het mij niet tegen. Er zijn inmiddels al 2 updates voor de telefoon verschenen, waarbij in beide een verbetering voor de batterijduur zat. Het uitbrengen van updates zo snel na de lancering vind ik zelf klasse van HTC en iets wat ik herken uit het verleden met de Desire.

  Het is echter niet allemaal rozegeur en manneschijn…. Mijn Desire gebruikte ik dagelijks als navigatie met Google Maps/Navigatie. Mede door de acurate filevermeldingen heb ik mezelf veel fileleed bespaard. Hoewel de One X uiteraard beschikt over Google Maps/Navigatie, werd ik naar verast toen ik it een afspraak mijn navigatie wilde opstarten. HTC heeft (al een aantal toestellen eerder) Locations (Route66) als standaard navigatie voorgeïnstalleerd meegeleverd op hun toestellen. Een ware afknapper als je Google Navigatie gewent ben. Ja het heeft offline navigatie mogelijkheden (met kaarten), maar de experience is absoluut niet te vergelijken met Google Maps!!! Gelukkig is hier een app voor te downloaden, die hier een kleine workaround voor creëerd.
  Maar hier laat HTC wat mij betreft toch echt een paar streken vallen. Mij verplichten een app te gebruiken voelt mij iets te Apple achtig aan!

  Tot zover mijn aanvullende mini-review

  Bedankt heren van TeamHWW, enorm gelachen om de Android/Apple feud!

 2. arthur -

  dat van de uitstekende camera klopt niet helemaal… hij is op de achterkant rond, en aan het onderste gedeelte van de telefoon even dik als de camera. daardoor is het gewoon veilig, en komen er minder krasjes. en als je hem laat vallen valt hij echt niet op de camera is is hij echt niet gelijk kapot. ik heb hem zelf ook…:)

 3. Kees Kortvliet -

  Zonde zeg dat die camera uit steekt. Dat houdt dus in, 1x laten vallen en en hij valt op je camera gedeelte, dan heb je er dus niets meer aan.

  Ik wacht wel op de nieuwe Galaxy…:Y

  1. djbosanac -

   klopt niet helemaal.

   De camera is zo gezet dat het niet hinderlijk is, maar ook gewoon veilig. Ze hebben een test uitgevoerd met het toestel, een val test van verschillende hoogtes. En de camera gewoon nog perfect. Ik denk dat bij andere het totaal anders is…

 4. Rikkie -

  Zijn jullie niet iets te enthousiast over de camera? Na het verhaal van HTC verwachtte in grootste dingen van de camera (voor een smartphone dan), maar ik vind hem eigenlijk minder of gelijk aan presten ivm mijn galaxy s2 of bijvoorbeeld een iPhone 4S. De features en dergelijke zijn super, dat klopt, maar kwaliteit van het uiteindelijke plaatje vind ik, afgaande op de hype, relatief teleurstellend.

 5. djbosanac -

  Ik heb nu de toestel ook, en ik moet je zeggen.
  Wat een goed toestel is dit zeg, ik heb geen betere android telefoon dan nu gezien.

  Een aanrader voor iedereen…

 6. ndb -

  weet niet of het nog aan te passen is maar de foto die jullie bij desire hd laten zien is natuurlijk niet de desire hd maar een low end toestel van htc.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters