Raumfeld Sounddeck Videoreview

Teufel is een audiomerk dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit audio producten. Met de Raumfeld serie heeft het bedrijf een mooie lijn van actieve wireless speakers in zijn assortiment. De Raumfeld Sounddeck is een soundbase die bedoeld is om onder je TV te plaatsen, maar dient ook prima als losstaande geluidsinstallatie.

Zoals je van Teufel gewend bent is de Raumfeld Sounddeck ook van zeer hoge kwaliteit en heeft het de premium look & feel waar het bedrijf bekend om staat. De Sounddeck heeft een houten behuizing met een aantal aluminium elementen en voelt mooi solide aan. Hij is niet licht, maar dat is alleen maar positief te noemen, je krijgt door dit gewicht voor je gevoel wel waar voor je geld. Maar niet alleen de Sounddeck zelf is een premium product, ook de afstandsbediening die we bij de Sounddeck vinden straalt kwaliteit uit.

Surround geluid uit één deck

De zes speakers die we aan de voor- en zijkanten van het apparaat vinden zijn zo ingedeeld dat het van de hoeken in de kamer kamer gebruik kan maken om zo een surround geluid te produceren. Het is een heel merkwaardige gewaarwording dat je bij het kijken van een film opeens geluid áchter je hoort, hoewel de bron van het geluid gewoon onder de televisie staat. Daar heeft de Raumfeld Sounddeck een puntje voor op haar concurrenten, want om deze vorm van surround geluid te kunnen creëren hebben zij daar vrijwel allemaal een extra set speakers voor nodig. Naast de zes speakers vinden we aan de onderkant twee downfacing subwoofers die een machtig vol geluid kunnen produceren. In totaal kan het apparaat 280 Watt aan geluid voortbrengen en dat klinkt fantastisch.

 Aansluitingen van de Raumfeld Sounddeck

Elke aansluiting die je zou willen vinden we in de Raumfeld Sounddeck, niet alleen een optische kabel, voor HQ audio, maar ook een USB poort, een Ethernet aansluiting en een HDMI poort.

 Raumfeld App

Met behulp van de Raumfeld app kan je alle muziek die op je telefoon staat naar de Sounddeck streamen. De app kan ook overweg met Spotify, Tune In, Tidal, Apple Music en andere streamingservices. Naast de streamingservices zijn er meer dan 50.000 radiostations te beluisteren. De app heeft veel functies, een goeie equalizer en een overzichtelijk design. Bijkomend voordeel is dat de telefoon gewoon in ruststand gaat als hij niet wordt gebruikt, zonder dat je muziekbeleving wordt gestoord.

De prijs

Het enige minpunt dat we hebben kunnen ontdekken is de prijs. De Raufeld Sounddeck kost € 999,- maar daar heb je dan wel een knap staaltje duitse degelijkheid voor. Dus heb je het geld en wil je van mooi vol surround geluid genieten, zonder je hele kamer vol te hangen met boxen, dan is dit een echte aanrader.

De Sounddeck is hier te koop

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters