Dit waren de beste smartphones van 2016

De eerste week van 2017 zit erop; dat moment grijpen we graag aan om nog een laatste keer terug te blikken op het afgelopen jaar. In deze video bespreken we de beste smartphones van 2016 in een aantal verschillende categorieën.

Beste smartphones van 2016

De beste smartphones zijn in dit geval toestellen die er dit jaar uitsprongen. Vaak staan ze op dit moment nog steeds bovenaan in hun categorie, maar dat hoeft niet per se. Een toestel dat zijn categorie opnieuw gedefinieerd heeft of het grootste deel van het jaar de koppositie hield kan ook in de lijst terecht komen. Als je liever de beste smartphones van dit moment wilt weten, kun je terecht in onze koopwijzer.

Verschillende prijsklassen

Allereerst bespreken we de beste toestellen in de verschillende prijsklassen. Dat wil zeggen: high-end, midrange en budget. Die prijsklassen definiëren we als €400 en meer, €200 tot €400 en minder dan €200. Dezelfde categorieën als die we in onze telekoopwijzer aanhouden dus. Alle categorieën gingen er dit jaar weer flink op vooruit, maar vooral in de budgetcategorie en de midrange-categorie werden grote stappen gezet. Dat is goed nieuws, want het betekent dat je niet meer diep in de buidel hoeft te tasten voor een goede smartphone.

Bonus categorieën

Naast de verschillende prijsklassen hebben we nog drie categorieën in de lijst opgenomen. In de categorie van de beste prijs-kwaliteitverhouding bespreken we welk toestel het afgelopen jaar het meeste waar voor zijn geld bood. De categorie van meest innovatieve smartphone richt zich op innovatie, die afgelopen jaar mondjesmaat aanwezig was binnen de telecommarkt. Tot slot hebben we nog een eervolle vermelding; een smartphone die in zekere zin zowel het beste als het slechtste toestel van 2016 was.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters