Wiko Lenny 5 videopreview

De Lenny was een van de eerste smartphones van Wiko. Geen wonder dus dat hij inmiddels aan zijn vijfde generatie toe is. De Wiko Lenny 5 werd op het Mobile World Congress getoond en valt vooral op door zijn lange scherm en Android Go-software. In deze Lenny 5 preview video hoor je er alles over.

Voor €100 helemaal up-to-date

De Lenny 3 was een van de eerste goedkope metalen smartphones; de Lenny 5 heeft een nieuwe primeur op zijn naam staan. Het is een van de eerste écht goedkope toestellen met een 18:9-scherm met relatief kleine randen. Voor nog geen honderd euro heb je met de Lenny 5 een groot en lang scherm zoals je tegenwoordig in een duurdere smartphone zou verwachten.

Verwacht overigens geen schermranden die zo klein zijn als bij een high-endtoestel. Ondanks zijn lange beeldverhouding is het scherm van de Lenny 5 omgeven door redelijk dikke randen. Maar vergeleken met andere budgettoestellen zijn ze vrij klein en dat is al mooi meegenomen.

Android Go

De hardware van de Lenny 5 is verder vrij eenvoudig. Denk aan een quadcoreprocessor van MediaTek en 1GB werkgeheugen. Om het leed daarvan nog enigszins te verzachten is de Lenny 5 uitgerust met Android Go. Dat is een versimpelde versie van Android, die allemaal lichtere apps heeft en veel minder ruimte kost.

De Lenny 5 is zeker nog steeds geen snelheidsduiveltje, maar hij werkt wel wat soepeler dan de gemiddelde smartphone van nog geen €100. Er zijn trouwens ook toestellen die het beter doen zoals bijvoorbeeld de Nokia 1. Maar die scoort op andere vlakken weer duidelijk minder. Het is kiezen of delen voor dit geld.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters