Wiko Ufeel Prime hands-on

BERLIJN – De Ufeel Prime is de nieuwe aanvoerder van Wiko’s smartphonelijn en belooft het nodige te bieden voor een zacht prijsje van €250. In deze Ufeel Prime hands-on hoor je daar alles over.

Wiko’s Ufeel-lijn bestaat inmiddels uit vier toestellen: de Ufeel Lite, Ufeel, Ufeel Fab en Ufeel Prime. De Prime is, zoals de naam doet vermoeden, de beste uit de lijn. Het toestel heeft stevige specificaties, een vingerafdrukscanner, een verbeterd ontwerp en toch een schappelijk prijskaartje.

Design

Wiko staat altijd bekend om zijn kleurrijke en vrolijke ontwerpen. Daar is niks mis mee, maar voor de wat serieuzere doelgroep van de Ufeel Prime is het misschien wat teveel van het goede. Daarom is deze smartphone iets ingetogener ontworpen. Kleuren als oranje en bleen maken plaats voor zilver, grijs en goud en alle tierelantijntjes zijn verdwenen. Wat overblijft is een net afgewerkte behuizing met een metalen achterkant en 2,5D-glas aan de voorkant. En een vingerafdrukscanner, die je onder het scherm kunt vinden. Dat scherm is trouwens een 5-inch exemplaar met een full HD-resolutie.

Specificaties

De specificaties van de Ufeel Prime zijn vrij typisch voor het middensegment, met hier en daar een high-end trekje. Zo heeft het toestel 4GB werkgeheugen; meer dan bijvoorbeeld de €699 kostende Sony Xperia XZ. Met de processor pakt Wiko het wat rustiger aan: dat is een marktconforme Snapdragon 430-chip met acht 1,4GHz-kernen. Geenszins slecht, trouwens. De camera aan de achterkant heeft een resolutie van 13 megapixel; selfies schiet je in 8 megapixel. Leuk daarbij is dat er een filtser aan de voorkant zit, zodat je ook in het donker nog een zelfportret kunt maken. De Wiko Ufeel Prime heeft een 3000mAh-batterij, 32GB opslagruimte, ondersteuning voor twee simkaarten en draait op Android 6.0 Marshmallow. Daarover ligt een skin van Wiko zelf, die een nieuwe ‘smart left page’ gekregen heeft.

Enfin, genoeg geschreven over de telefoon. In deze Ufeel Prime hands-on video kun je er alles over zien.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters