Wiko Ufeel Prime hands-on

BERLIJN – De Ufeel Prime is de nieuwe aanvoerder van Wiko’s smartphonelijn en belooft het nodige te bieden voor een zacht prijsje van €250. In deze Ufeel Prime hands-on hoor je daar alles over.

Wiko’s Ufeel-lijn bestaat inmiddels uit vier toestellen: de Ufeel Lite, Ufeel, Ufeel Fab en Ufeel Prime. De Prime is, zoals de naam doet vermoeden, de beste uit de lijn. Het toestel heeft stevige specificaties, een vingerafdrukscanner, een verbeterd ontwerp en toch een schappelijk prijskaartje.

Design

Wiko staat altijd bekend om zijn kleurrijke en vrolijke ontwerpen. Daar is niks mis mee, maar voor de wat serieuzere doelgroep van de Ufeel Prime is het misschien wat teveel van het goede. Daarom is deze smartphone iets ingetogener ontworpen. Kleuren als oranje en bleen maken plaats voor zilver, grijs en goud en alle tierelantijntjes zijn verdwenen. Wat overblijft is een net afgewerkte behuizing met een metalen achterkant en 2,5D-glas aan de voorkant. En een vingerafdrukscanner, die je onder het scherm kunt vinden. Dat scherm is trouwens een 5-inch exemplaar met een full HD-resolutie.

Specificaties

De specificaties van de Ufeel Prime zijn vrij typisch voor het middensegment, met hier en daar een high-end trekje. Zo heeft het toestel 4GB werkgeheugen; meer dan bijvoorbeeld de €699 kostende Sony Xperia XZ. Met de processor pakt Wiko het wat rustiger aan: dat is een marktconforme Snapdragon 430-chip met acht 1,4GHz-kernen. Geenszins slecht, trouwens. De camera aan de achterkant heeft een resolutie van 13 megapixel; selfies schiet je in 8 megapixel. Leuk daarbij is dat er een filtser aan de voorkant zit, zodat je ook in het donker nog een zelfportret kunt maken. De Wiko Ufeel Prime heeft een 3000mAh-batterij, 32GB opslagruimte, ondersteuning voor twee simkaarten en draait op Android 6.0 Marshmallow. Daarover ligt een skin van Wiko zelf, die een nieuwe ‘smart left page’ gekregen heeft.

Enfin, genoeg geschreven over de telefoon. In deze Ufeel Prime hands-on video kun je er alles over zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters