Wiko View 2 Pro videopreview

De Wiko View bracht kleine schermranden naar het budgetsegment; de Wiko View 2-serie gaat nog een stapje verder met een minimale rand aan de bovenkant en daarin een ‘notch’. In deze videopreview bespreken we de duurste in de lijn: de Wiko View 2 Pro.

Duurder broertje

De Wiko View 2 Pro is het duurdere broertje van de Wiko View 2 waarover we eerder al een video maakten. Hij kost €299 in plaats van €199; een flink prijsverschil. Gelukkig biedt de View 2 Pro ook een aantal stevige voordelen. Het ontwerp is beter afgewerkt, de camera is geüpgrade en de telefoon heeft een snellere processor. Bovendien heeft hij meer werkgeheugen én meer opslagruimte.

Daar staat wel tegenover dat hij zich in een lastiger segment van de markt beweegt. Voor €300 kun je ook een oude topsmartphone kopen, terwijl de Wiko View 2 Pro op sommige vlakken toch wel duidelijk een budgetsmartphone is. De Snapdragon 450-chipset is gericht op het hogere budgetsegment en de schermresolutie is met HD+ ook niet je van het.

Premium trekjes

Toch heeft de Wiko View 2 Pro zeker ook een paar premium trekjes. Zo heeft hij een opvallend luxe uitstraling en een aantal indrukwekkende features. Bijvoorbeeld gezichtsherkenning, een camera met wat leuke snufjes en een groot 19:9-scherm met minimale randen eromheen.

De software is een bijna schone versie van Android 8 Oreo. Daardoor draait de Wiko View 2 Pro opvallend soepel voor zijn vrij lichte hardware en biedt hij een eenvoudige en prettige gebruikservaring. Wat dat betreft scoort Wiko zeker pluspunten.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters