Wiko View 2 videopreview

De Wiko View bracht kleine schermranden naar het budgetsegment; de Wiko View 2 gaat nog een stapje verder met een minimale rand aan de bovenkant en daarin een ‘notch’. In deze videopreview bespreken we de View 2.

Premium budgetsmartphone

Je zou de Wiko View 2 kunnen bestempelen als een ‘premium budgetsmartphone’. Hij kost maar €200, maar heeft voor dat geld een opvallend luxe uitstraling en een aantal indrukwekkende features. Zo heeft hij gezichtsherkenning, een camera met wat leuke snufjes en een groot 19:9-scherm met minimale randen eromheen.

Op andere vlakken merk je duidelijk dat het een budgetsmartphone is. De schermresolutie is HD+, wat zelfs voor een telefoon van dit geld niet bijzonder veel is. En ook de achtkernige Snapdragon 435-chipset die in de smartphone ligt houdt niet over.

Verbeterde software

De Wiko View 2 draait als een van de eerste Wiko-smartphones op Android 8 Oreo. Dat is natuurlijk sowieso fijn, maar het valt ook samen met een flinke verbetering in de software van Wiko. Het bedrijf heeft zijn eigen aanpassingen geminimaliseerd, waardoor de software van de View 2 erg dicht bij de standaard van Android blijft. Dat mag ook wel, want de softwareschil was niet echt een van de sterkste punten van Wiko.

Wiko View 2 Pro

Naast de Wiko View 2 kondigde Wiko ook de View 2 Pro aan. Een smartphone met hetzelfde ontwerp, maar wat betere specificaties en een betere afwerking. De Pro beschikt bijvoorbeeld over een dubbele camera, een wat snellere chipset en meer opslagruimte. Voor wie de View 2 net wat te simpel is, lijkt de Pro een interessante keuze.

De Wiko View 2 Pro zullen we later in een video behandelen. In de onderstaande video kun je alle ins en outs van de Wiko View 2 zien. Enjoy!

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters