Wiko View 2 videopreview

De Wiko View bracht kleine schermranden naar het budgetsegment; de Wiko View 2 gaat nog een stapje verder met een minimale rand aan de bovenkant en daarin een ‘notch’. In deze videopreview bespreken we de View 2.

Premium budgetsmartphone

Je zou de Wiko View 2 kunnen bestempelen als een ‘premium budgetsmartphone’. Hij kost maar €200, maar heeft voor dat geld een opvallend luxe uitstraling en een aantal indrukwekkende features. Zo heeft hij gezichtsherkenning, een camera met wat leuke snufjes en een groot 19:9-scherm met minimale randen eromheen.

Op andere vlakken merk je duidelijk dat het een budgetsmartphone is. De schermresolutie is HD+, wat zelfs voor een telefoon van dit geld niet bijzonder veel is. En ook de achtkernige Snapdragon 435-chipset die in de smartphone ligt houdt niet over.

Verbeterde software

De Wiko View 2 draait als een van de eerste Wiko-smartphones op Android 8 Oreo. Dat is natuurlijk sowieso fijn, maar het valt ook samen met een flinke verbetering in de software van Wiko. Het bedrijf heeft zijn eigen aanpassingen geminimaliseerd, waardoor de software van de View 2 erg dicht bij de standaard van Android blijft. Dat mag ook wel, want de softwareschil was niet echt een van de sterkste punten van Wiko.

Wiko View 2 Pro

Naast de Wiko View 2 kondigde Wiko ook de View 2 Pro aan. Een smartphone met hetzelfde ontwerp, maar wat betere specificaties en een betere afwerking. De Pro beschikt bijvoorbeeld over een dubbele camera, een wat snellere chipset en meer opslagruimte. Voor wie de View 2 net wat te simpel is, lijkt de Pro een interessante keuze.

De Wiko View 2 Pro zullen we later in een video behandelen. In de onderstaande video kun je alle ins en outs van de Wiko View 2 zien. Enjoy!

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters