Wiko View Lite videopreview

De Wiko View Lite is een betaalbare smartphone met een mooi ontwerp en een groot, lang display. Wiko presenteerde hem op het Mobile World Congress en daar hadden wij de kans om het toestel even te bekijken. In deze Wiko View Lite preview hoor je er alles over.

Lang randloos scherm

Vorig jaar was Wiko met de originele View een van de eerste fabrikanten met een lang en bijna randloos scherm in een budgetsmartphone. Een functie die de View al een tijdje een plekje in onze koopwijzer heeft opgeleverd. Inmiddels is de View opgevolgd door de View 2 en View 2 Pro met nog kleinere schermranden. Wie dat niet zo nodig vind en liever wat minder betaalt, kan ook bij de Wiko View Lite terecht.

De View Lite is een toestel van zo’n €150 dat het vooral moet hebben van zijn ontwerp. Naast een 5,45-inch 18:9-scherm met relatief kleine randen heeft de View Lite ook een best mooie behuizing. De achterkant is van aluminium en voorzien van een vingerafdrukscanner en het toestel heeft een paar mooie kleuren gekregen.

Schone software

Een ander sterk punt van het toestel is zijn relatief schone software. Sinds de overgang naar Android Oreo voegt Wiko bijna geen schil meer toe aan Android. Dat betekent in het geval van de View Lite dat hij vrij snel werkt voor zijn eenvoudige hardware en dat de interface prettig is.

Los daarvan is het een echte budgetsmartphone. De 13-megapixelcamera is aardig maar doet zeker geen wonderen en de HD+ schermresolutie is voldoende maar zeker niet erg spannend. Wel een lichtpuntje: die lichte specificaties zorgen ervoor dat we heel wat verwachten van de 3000mAh-batterij van de View Lite.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters