Wiko View videopreview

Randloze schermen zijn hip en dat is Wiko ook opgevallen. Tijdens de IFA 2017 kwam Wiko als eerste budgetfabrikant over de brug met een serie randloze toestellen. In deze Wiko View preview bespreken we de goedkoopste van het stel.

Bijzondere beeldverhouding

Net als veel andere fabrikanten, heeft Wiko die kleine schermranden voor elkaar gekregen met een bijzondere beeldverhouding. Het display van de Wiko View heeft een beeldverhouding van 18:9, net als de toestellen van LG. Met afgeronde hoeken en kleine zijranden heeft de View een 5,7-inch scherm in een bijzonder kleine behuizing. De screen-to-body-ratio is 82% en hoort daarmee tot de top van de markt.

Budgetspecs

Dat randloze scherm betekent wel dat je op andere vlakken het een en ander moet inleveren. De specificaties van de Wiko View zijn niet erg indrukwekkend, zelfs niet gezien de prijs van slechts €180. Voor dat geld krijg je een smartphone met een quadcoreprocessor, 3GB werkgeheugen, een 13-megapixelcamera en een schermresolutie van 720×1440 pixels.

De opslagruimte bedraagt 16GB en is uitbreidbaar met een geheugenkaartje. Maar je kunt er ook voor kiezen om voor €20 extra wat meer opslagruimte in het toestel te plaatsen. Voor dat bedrag krijg je van Wiko de 32GB-variant mee naar huis.

Familie

De Wiko View is de goedkoopste smartphone in een familie van drie. Naast de View heeft Wiko ook nog de View XL en de View Prime in de aanbieding. De XL is een grotere versie van het basismodel, met een 5,99-inch scherm. Daarvoor betaal je €229. De View Prime is met zijn €269 de duurste uit de range en biedt onder andere een betere processor en dubbele selfiecamera. Het scherm is net als bij de View 5,7 inch groot en heeft dezelfde 720×1440-resolutie.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters