Wiko View videopreview

Randloze schermen zijn hip en dat is Wiko ook opgevallen. Tijdens de IFA 2017 kwam Wiko als eerste budgetfabrikant over de brug met een serie randloze toestellen. In deze Wiko View preview bespreken we de goedkoopste van het stel.

Bijzondere beeldverhouding

Net als veel andere fabrikanten, heeft Wiko die kleine schermranden voor elkaar gekregen met een bijzondere beeldverhouding. Het display van de Wiko View heeft een beeldverhouding van 18:9, net als de toestellen van LG. Met afgeronde hoeken en kleine zijranden heeft de View een 5,7-inch scherm in een bijzonder kleine behuizing. De screen-to-body-ratio is 82% en hoort daarmee tot de top van de markt.

Budgetspecs

Dat randloze scherm betekent wel dat je op andere vlakken het een en ander moet inleveren. De specificaties van de Wiko View zijn niet erg indrukwekkend, zelfs niet gezien de prijs van slechts €180. Voor dat geld krijg je een smartphone met een quadcoreprocessor, 3GB werkgeheugen, een 13-megapixelcamera en een schermresolutie van 720×1440 pixels.

De opslagruimte bedraagt 16GB en is uitbreidbaar met een geheugenkaartje. Maar je kunt er ook voor kiezen om voor €20 extra wat meer opslagruimte in het toestel te plaatsen. Voor dat bedrag krijg je van Wiko de 32GB-variant mee naar huis.

Familie

De Wiko View is de goedkoopste smartphone in een familie van drie. Naast de View heeft Wiko ook nog de View XL en de View Prime in de aanbieding. De XL is een grotere versie van het basismodel, met een 5,99-inch scherm. Daarvoor betaal je €229. De View Prime is met zijn €269 de duurste uit de range en biedt onder andere een betere processor en dubbele selfiecamera. Het scherm is net als bij de View 5,7 inch groot en heeft dezelfde 720×1440-resolutie.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters