Wileyfox Swift 2 en Swift 2 Plus hands-on video

Wileyfox is lekker bezig met het uitbrengen van nieuwe smartphones en heeft afgelopen week de Swift 2 en Swift 2 Plus aangekondigd. In deze video bekijken we de twee nieuwe budgettelefoons.

Wileyfox

Wileyfox is een jong Brits smartphonemerk dat toestellen maakt waar Cyanogen OS-software op staat. Door alleen online te verkopen en weinig geld te besteden aan marketing hoopt Wileyfox zijn toestellen voor een goede prijs in de markt te kunnen zetten. Wileyfox opereert vooral in het budgetsegment en heeft een lineup die op het moment bestaat uit de Spark-lijn en Swift-lijn.

Wileyfox Swift 2 en Swift 2 Plus

Wileyfox Swift 2 PlusDe nieuwste aanwinsten voor Wileyfox zijn de Swift 2 en Swift 2 Plus. Daarbij is de Swift 2 Plus niet, zoals je misschien zou denken, een grotere versie van de Swift 2. Net als de Swift 2 heeft de Swift 2 Plus een 5-inch scherm, maar de specificaties van de Swift 2 Plus zijn wel wat beter. Waar de Swift 2 2GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte en een 13-megapixelcamera heeft, heeft de Swift 2 Plus 3GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte en een 16-megapixelcamera. De meerprijs van dat alles is €40, waarmee de keuze voor veel mensen waarschijnlijk toch op het basismodel zal vallen.

De twee toestellen delen een metalen ontwerp, een achtkernige Snapdragon 430-processor, een 5-inch HD-scherm, een vingerafdrukscanner en dualsim-ondersteuning. Een leuke extra is dat de toestellen een USB-C aansluiting hebben, waarmee Wileyfox een van de eersten is in het budgetsegment. Lees voor meer informatie over de toestellen ook onze geschreven hands-on via de link hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Peter -

    Ik heb de Wileyfox Swift 2 Plus uiteindelijk aangeschaft als opvolger van m’n Moto G (1e generatie). Het is een zwaar toestel maar wel degelijk en fraai afgewerkt. De software en interface zijn geweldig en smooth! Geen bloatware, gewoon lekker clean, snel en aanpasbaar. De vingerafdrukscanner werkt goed en naar verwachting. Ook de camera vind ik oké, lang niet zo goed als die van een Samsung S6 of S7 maar voor z’n prijs is ie best oké in mijn ogen. Het geluid uit de telefoon vind ik erg zwak en van slechte kwaliteit. Ik heb ‘m gekozen voor de looks, degelijkheid en het besturingssyteem. Ook een update naar Android 7 zal worden uitgerold voor dit toestel, dus daarmee is ie ook future proof. Het merk komt dus gewoon uit Engeland waardoor eventuele technische problemen of reparaties o.i.d. bespreekbaar zijn met de klantenservice. Ik heb al 2 keer contact met ze opgenomen (specsheet opgevraagd en een vraag met betrekking tot registratie) zijn snel beantwoord.

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters