Wileyfox Swift 2 Plus videoreview: Nougat update serieus genomen

De Swift 2 Plus van Wileyfox kenden we natuurlijk al even, maar inmiddels heeft Wileyfox hem voorzien van een geheel nieuwe softwareversie. Voor Android Nougat is CyanogenOS verdwenen en heeft Wileyfox zelf een schil gebouwd. Tijd om de Wileyfox Swift 2 Plus nog eens te bekijken.

Wileyfox Swift 2 Plus

Wileyfox is een relatief jonge engelse fabrikant. Het bedrijf heeft afgelopen jaren enkele toestellen uitgebracht, wat voornamelijk mid-rangetoestellen zijn tegen een scherpe prijs. Wileyfox heeft gezegd high-endtoestellen niet uit te sluiten, waardoor het mogelijk is dat het Engelse bedrijf binnenkort met een toestel komt met betere specificaties dan voorgaande toestellen. Het bedrijf richt zich nu namelijk vooral op de middenklasse toestellen.

Eind oktober 2016 heeft het Engelse bedrijf de Wileyfox Swift 2 en Swift 2 Plus aangekondigd: Twee toestellen in een aluminium jasje met gemiddelde specificaties, net als veel andere Wileyfox-toestellen. In januari kwam daar de Swift 2X bij: een net wat grotere variant van de Swift 2.

De Wileyfox Swift 2 en Swift 2 Plus hebben vrijwel dezelfde dezelfde specificaties in precies dezelfde behuizing. Zoals gezegd hebben zowel de Swift 2 als de Swift 2 Plus een aluminium behuizing. De enige verschillen zitten in het werkgeheugen en in de camera. De Wileyfox Swift 2 biedt 2GB aan werkgeheugen en een 13-megapixelcamera. De Swift 2 Plus doet er een schepje bovenop met 3GB aan werkgeheugen en een 16-megapixelcamera. Voor de rest hebben beide toestellen een Snapdragon 430-processor, een 2700mAh accu en een 5-inchscherm met een HD-resolutie.

Nougat update

 

CanogenOS bestaat niet meer en dus moest Wileyfox op zoek naar een alternatief. Inmiddels is dat af en heeft de Wileyfox Swift 2 Plus een update naar Android Nougat gekregen die CyanogenOS vervangt door een eigen schil van Wileyfox. Die is zo dicht mogelijk bij de software van Cyanogen gebleven en nog steeds erg prettig in gebruik.

In deze Wileyfox Swift 2 Plus videoreview vertellen we je alles over het toestel én de update.

https://youtu.be/xqqgRsgE6II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Peter -

  Heb zelf ook de Swift 2 Plus, gekocht met hoesje en screenprotector voor 179 euro. Dan het is z’n geld wel waard.

  + Besturingsysteem
  + 5 inch scherm
  + Update naar Nougat

  – Camera
  – Geluid
  – Batterij

  Ik vind de kerel in deze videoreview een beetje twijfelachtig praten. Het is wel correct wat hij zegt, maar ’t komt er niet altijd lekker uit.

  1. Imre Himmelbauer -

   Dankjewel voor je feedback. Wat betreft je koop: goede deal! Voor 179 euro is de Swift 2 Plus zijn geld zeker waard. Alleen voor 239 euro vond ik hem persoonlijk net wat te duur. Hoe dan ook: veel plezier met je Swift 2 Plus. 🙂

   1. Peter -

    Ah, ja, dank voor je reactie op mn reactie 🙂 Ik had ‘m als black friday deal gekocht, maar als je Amazon in de gaten houdt (uk, es, de) kun je hem nog wel weer eens tegenkomen voor die prijs.

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters