Wileyfox Swift 2 Plus videoreview: Nougat update serieus genomen

De Swift 2 Plus van Wileyfox kenden we natuurlijk al even, maar inmiddels heeft Wileyfox hem voorzien van een geheel nieuwe softwareversie. Voor Android Nougat is CyanogenOS verdwenen en heeft Wileyfox zelf een schil gebouwd. Tijd om de Wileyfox Swift 2 Plus nog eens te bekijken.

Wileyfox Swift 2 Plus

Wileyfox is een relatief jonge engelse fabrikant. Het bedrijf heeft afgelopen jaren enkele toestellen uitgebracht, wat voornamelijk mid-rangetoestellen zijn tegen een scherpe prijs. Wileyfox heeft gezegd high-endtoestellen niet uit te sluiten, waardoor het mogelijk is dat het Engelse bedrijf binnenkort met een toestel komt met betere specificaties dan voorgaande toestellen. Het bedrijf richt zich nu namelijk vooral op de middenklasse toestellen.

Eind oktober 2016 heeft het Engelse bedrijf de Wileyfox Swift 2 en Swift 2 Plus aangekondigd: Twee toestellen in een aluminium jasje met gemiddelde specificaties, net als veel andere Wileyfox-toestellen. In januari kwam daar de Swift 2X bij: een net wat grotere variant van de Swift 2.

De Wileyfox Swift 2 en Swift 2 Plus hebben vrijwel dezelfde dezelfde specificaties in precies dezelfde behuizing. Zoals gezegd hebben zowel de Swift 2 als de Swift 2 Plus een aluminium behuizing. De enige verschillen zitten in het werkgeheugen en in de camera. De Wileyfox Swift 2 biedt 2GB aan werkgeheugen en een 13-megapixelcamera. De Swift 2 Plus doet er een schepje bovenop met 3GB aan werkgeheugen en een 16-megapixelcamera. Voor de rest hebben beide toestellen een Snapdragon 430-processor, een 2700mAh accu en een 5-inchscherm met een HD-resolutie.

Nougat update

 

CanogenOS bestaat niet meer en dus moest Wileyfox op zoek naar een alternatief. Inmiddels is dat af en heeft de Wileyfox Swift 2 Plus een update naar Android Nougat gekregen die CyanogenOS vervangt door een eigen schil van Wileyfox. Die is zo dicht mogelijk bij de software van Cyanogen gebleven en nog steeds erg prettig in gebruik.

In deze Wileyfox Swift 2 Plus videoreview vertellen we je alles over het toestel én de update.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Peter -

  Heb zelf ook de Swift 2 Plus, gekocht met hoesje en screenprotector voor 179 euro. Dan het is z’n geld wel waard.

  + Besturingsysteem
  + 5 inch scherm
  + Update naar Nougat

  – Camera
  – Geluid
  – Batterij

  Ik vind de kerel in deze videoreview een beetje twijfelachtig praten. Het is wel correct wat hij zegt, maar ’t komt er niet altijd lekker uit.

  1. Imre Himmelbauer -

   Dankjewel voor je feedback. Wat betreft je koop: goede deal! Voor 179 euro is de Swift 2 Plus zijn geld zeker waard. Alleen voor 239 euro vond ik hem persoonlijk net wat te duur. Hoe dan ook: veel plezier met je Swift 2 Plus. 🙂

   1. Peter -

    Ah, ja, dank voor je reactie op mn reactie 🙂 Ik had ‘m als black friday deal gekocht, maar als je Amazon in de gaten houdt (uk, es, de) kun je hem nog wel weer eens tegenkomen voor die prijs.

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters