Xiaomi Mi 4 preview

De Xiaomi Mi 4 is het vlaggenschip van Chinese fabrikant Xiaomi. Hoewel het toestel niet officieel in Nederland verkrijgbaar is, geniet de telefoon toch de nodige populariteit in ons land. In deze preview bespreken we hem.

Xiaomi’s Mi-lijn heeft altijd goede specificaties voor niet al teveel geld geboden, en dat is ook weer het concept van deze Mi 4. De smartphones biedt ongeveer dezelfde specs als bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5, maar dan voor een prijs van maar €350. Of dat daadwerkelijk goed uitpakt zullen we de komende week gaan uitzoeken en natuurlijk komt daar ook een uitgebreide videoreview van. Maar voorlopig tekenen we alvast onze eerste ervaringen met deze Mi 4 op.

De Xiaomi Mi 4 heeft een vrij strak ontwerp, met een roestvrij stalen rand die om het hele apparaat heen loopt en voor een premium gevoel moet zorgen. De smartphone zal daarnaast de mogelijkheid krijgen om de achterkant te verwisselen. Daarvoor heeft Xiaomi allerlei covers ontworpen, die de textuur van bijvoorbeeld leer, marmer of hout moeten nabootsen. Helaas is daar verder nog weinig info over bekend voorlopig.

De specificaties van de Mi 4 zijn dus niet mis. Het toestel heeft een Snapdragon 801 ac-processor van Qualcomm onder de motorkap en is voorzien van 3GB werkgeheugen. Het scherm heeft een doorsnede van 5 inch en een full hd-resolutie. Aan de achterkant vinden we een 13-megapixelcamera, voorop zit een 8-megapixelcamera. Beiden zijn uitgerust met een sensor van Sony. De Xiaomi Mi 4 komt met 16GB of 64GB geheugen, dat helaas niet uitbreidbaar is.

Met dank aan Xiaomishop.com voor het leveren van een review-exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo Google I/O

Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op lees verder

Zakkenrollers app

Met deze app ben je zakkenrollers te slim af lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste budgetsmartphones voor deze zomer lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android functies OnePlus 5

5 handige Android functies die je waarschijnlijk niet kent lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de vijf beste high-end smartphones van deze lente lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters