Xiaomi Mi 4 review

De Xiaomi Mi 4 is het topmodel van een in Nederland nog vrij onbekende Chinese fabrikant. Xiaomi is echter vastberaden om ook in Europa voet aan al te krijgen en in deze review kijken we of de Mi 4 daar klaar voor is.

Xiaomi bestaat inmiddels een jaar of vier en was in het begin vooral bekend van de MIUI. Een Androidschil die het bedrijf als custom rom aanbiedt aan de community voor een groot aantal smartphones. Maar de MIUI is ook gewoon de interface die Xiaomi op zijn eigen toestellen gebruikt. De topmodellen vind je in de Mi-lijn en die is inmiddels aan zijn vierde toestel toe. De Xiaomi Mi 4 heeft specificaties vergelijkbaar met een Samsung Galaxy S5, maar is verkrijgbaar vanaf €350.

Dat betekent niet dat Xiaomi beknibbeld heeft op het ontwerp. De Mi 4 heeft randen van roestvrijstaal en is verder vrij strak ontworpen. De kleine bezels zorgen er daarnaast voor dat de Mi 4 relatief compact is ondanks zijn 5-inch scherm. Over dat scherm gesproken: dat heeft een full hd-resolutie en ziet er erg goed uit.

De specificaties worden ook op andere vlakken goed vertaald naar de praktijk. De Snapdragon 801-processor zorgt daadwerkelijk voor een snelle werking en de 13-megapixelcamera schiet daadwerkelijk goede plaatjes. Hetzelfde kan gezegd worden over de 8-megapixel selfiecamera.

Toch is het wel merkbaar dat de Xiaomi Mi 4 niet de verfijning biedt van de toestellen van bekende fabrikanten en niet op de Nederlandse markt gericht is. De software is bijvoorbeeld nog wat rommelig en veel meegeleverde apps zijn alleen in het Chinees beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters