Xiaomi Mi 4 review

De Xiaomi Mi 4 is het topmodel van een in Nederland nog vrij onbekende Chinese fabrikant. Xiaomi is echter vastberaden om ook in Europa voet aan al te krijgen en in deze review kijken we of de Mi 4 daar klaar voor is.

Xiaomi bestaat inmiddels een jaar of vier en was in het begin vooral bekend van de MIUI. Een Androidschil die het bedrijf als custom rom aanbiedt aan de community voor een groot aantal smartphones. Maar de MIUI is ook gewoon de interface die Xiaomi op zijn eigen toestellen gebruikt. De topmodellen vind je in de Mi-lijn en die is inmiddels aan zijn vierde toestel toe. De Xiaomi Mi 4 heeft specificaties vergelijkbaar met een Samsung Galaxy S5, maar is verkrijgbaar vanaf €350.

Dat betekent niet dat Xiaomi beknibbeld heeft op het ontwerp. De Mi 4 heeft randen van roestvrijstaal en is verder vrij strak ontworpen. De kleine bezels zorgen er daarnaast voor dat de Mi 4 relatief compact is ondanks zijn 5-inch scherm. Over dat scherm gesproken: dat heeft een full hd-resolutie en ziet er erg goed uit.

De specificaties worden ook op andere vlakken goed vertaald naar de praktijk. De Snapdragon 801-processor zorgt daadwerkelijk voor een snelle werking en de 13-megapixelcamera schiet daadwerkelijk goede plaatjes. Hetzelfde kan gezegd worden over de 8-megapixel selfiecamera.

Toch is het wel merkbaar dat de Xiaomi Mi 4 niet de verfijning biedt van de toestellen van bekende fabrikanten en niet op de Nederlandse markt gericht is. De software is bijvoorbeeld nog wat rommelig en veel meegeleverde apps zijn alleen in het Chinees beschikbaar.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters