Xiaomi Mi 4 vs Apple iPhone 5s review

Apple heeft inmiddels natuurlijk de iPhone 6 bijna op de markt, maar ook het vorige model blijft interessant. In deze video leggen we de iPhone 5s tegenover een nieuw model uit China: de Xiaomi Mi 4.

De Xiaomi Mi 4 is duidelijk wat goedkoper dan zijn concurrent van Apple, maar probeert toch minstens net zoveel te bieden. Op papier is de Xiaomi in ieder geval een stuk beter: hij heeft 3GB werkgeheugen tegenover 1GB voor de iPhone en een 2,5GHz quadcoreprocessor tegenover een 1,3GHz dualcoreprocessor in de iPhone. Maar zoals altijd geldt dat een iPhone op heel wat mindere specificaties goed werkt dan een Androidtelefoon en qua prestaties ontlopen de toestellen elkaar dan ook niet veel.

Eenzelfde situatie doet zich voor bij de camera. De 13-megapixelcamera van de Xiaomi Mi 4 klinkt op papier beter dan de 8-megapixelcamera in de iPhone, maar in de praktijk valt dat nog wel mee. De Xiaomi wint het misschien net, maar de verschillen zijn niet gigantisch. Op selfiegebied ligt de Chinese telefoon wel mijlenver voor op de populaire gadget uit Amerika: de Mi 4 heeft een 8-megapixel frontcamera tegenover 1,2 megapixel voor de iPhone.

Op designgebied lijken de twee redelijk op elkaar, hoewel de Xiaomi wel duidelijk groter is. De Mi 4 heeft een 5-inch scherm terwijl de iPhone 5s een 4-inch scherm heeft. Dat verschil zie je duidelijk terug in het formaat van de smartphones. Ook het gewicht loopt nogal uiteen, wat er deels mee te maken heeft dat de Mi 4 gebruikmaakt van een stalen frame terwijl de iPhone 5s een aluminium behuizing heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters