Xiaomi Mi 4 vs Apple iPhone 5s review

Apple heeft inmiddels natuurlijk de iPhone 6 bijna op de markt, maar ook het vorige model blijft interessant. In deze video leggen we de iPhone 5s tegenover een nieuw model uit China: de Xiaomi Mi 4.

De Xiaomi Mi 4 is duidelijk wat goedkoper dan zijn concurrent van Apple, maar probeert toch minstens net zoveel te bieden. Op papier is de Xiaomi in ieder geval een stuk beter: hij heeft 3GB werkgeheugen tegenover 1GB voor de iPhone en een 2,5GHz quadcoreprocessor tegenover een 1,3GHz dualcoreprocessor in de iPhone. Maar zoals altijd geldt dat een iPhone op heel wat mindere specificaties goed werkt dan een Androidtelefoon en qua prestaties ontlopen de toestellen elkaar dan ook niet veel.

Eenzelfde situatie doet zich voor bij de camera. De 13-megapixelcamera van de Xiaomi Mi 4 klinkt op papier beter dan de 8-megapixelcamera in de iPhone, maar in de praktijk valt dat nog wel mee. De Xiaomi wint het misschien net, maar de verschillen zijn niet gigantisch. Op selfiegebied ligt de Chinese telefoon wel mijlenver voor op de populaire gadget uit Amerika: de Mi 4 heeft een 8-megapixel frontcamera tegenover 1,2 megapixel voor de iPhone.

Op designgebied lijken de twee redelijk op elkaar, hoewel de Xiaomi wel duidelijk groter is. De Mi 4 heeft een 5-inch scherm terwijl de iPhone 5s een 4-inch scherm heeft. Dat verschil zie je duidelijk terug in het formaat van de smartphones. Ook het gewicht loopt nogal uiteen, wat er deels mee te maken heeft dat de Mi 4 gebruikmaakt van een stalen frame terwijl de iPhone 5s een aluminium behuizing heeft.

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters