Xiaomi Mi 4 vs Apple iPhone 5s review

Apple heeft inmiddels natuurlijk de iPhone 6 bijna op de markt, maar ook het vorige model blijft interessant. In deze video leggen we de iPhone 5s tegenover een nieuw model uit China: de Xiaomi Mi 4.

De Xiaomi Mi 4 is duidelijk wat goedkoper dan zijn concurrent van Apple, maar probeert toch minstens net zoveel te bieden. Op papier is de Xiaomi in ieder geval een stuk beter: hij heeft 3GB werkgeheugen tegenover 1GB voor de iPhone en een 2,5GHz quadcoreprocessor tegenover een 1,3GHz dualcoreprocessor in de iPhone. Maar zoals altijd geldt dat een iPhone op heel wat mindere specificaties goed werkt dan een Androidtelefoon en qua prestaties ontlopen de toestellen elkaar dan ook niet veel.

Eenzelfde situatie doet zich voor bij de camera. De 13-megapixelcamera van de Xiaomi Mi 4 klinkt op papier beter dan de 8-megapixelcamera in de iPhone, maar in de praktijk valt dat nog wel mee. De Xiaomi wint het misschien net, maar de verschillen zijn niet gigantisch. Op selfiegebied ligt de Chinese telefoon wel mijlenver voor op de populaire gadget uit Amerika: de Mi 4 heeft een 8-megapixel frontcamera tegenover 1,2 megapixel voor de iPhone.

Op designgebied lijken de twee redelijk op elkaar, hoewel de Xiaomi wel duidelijk groter is. De Mi 4 heeft een 5-inch scherm terwijl de iPhone 5s een 4-inch scherm heeft. Dat verschil zie je duidelijk terug in het formaat van de smartphones. Ook het gewicht loopt nogal uiteen, wat er deels mee te maken heeft dat de Mi 4 gebruikmaakt van een stalen frame terwijl de iPhone 5s een aluminium behuizing heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters