Xiaomi Mi 4 vs Apple iPhone 5s review

Apple heeft inmiddels natuurlijk de iPhone 6 bijna op de markt, maar ook het vorige model blijft interessant. In deze video leggen we de iPhone 5s tegenover een nieuw model uit China: de Xiaomi Mi 4.

De Xiaomi Mi 4 is duidelijk wat goedkoper dan zijn concurrent van Apple, maar probeert toch minstens net zoveel te bieden. Op papier is de Xiaomi in ieder geval een stuk beter: hij heeft 3GB werkgeheugen tegenover 1GB voor de iPhone en een 2,5GHz quadcoreprocessor tegenover een 1,3GHz dualcoreprocessor in de iPhone. Maar zoals altijd geldt dat een iPhone op heel wat mindere specificaties goed werkt dan een Androidtelefoon en qua prestaties ontlopen de toestellen elkaar dan ook niet veel.

Eenzelfde situatie doet zich voor bij de camera. De 13-megapixelcamera van de Xiaomi Mi 4 klinkt op papier beter dan de 8-megapixelcamera in de iPhone, maar in de praktijk valt dat nog wel mee. De Xiaomi wint het misschien net, maar de verschillen zijn niet gigantisch. Op selfiegebied ligt de Chinese telefoon wel mijlenver voor op de populaire gadget uit Amerika: de Mi 4 heeft een 8-megapixel frontcamera tegenover 1,2 megapixel voor de iPhone.

Op designgebied lijken de twee redelijk op elkaar, hoewel de Xiaomi wel duidelijk groter is. De Mi 4 heeft een 5-inch scherm terwijl de iPhone 5s een 4-inch scherm heeft. Dat verschil zie je duidelijk terug in het formaat van de smartphones. Ook het gewicht loopt nogal uiteen, wat er deels mee te maken heeft dat de Mi 4 gebruikmaakt van een stalen frame terwijl de iPhone 5s een aluminium behuizing heeft.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters