Xiaomi Mi A1 videoreview

Xiaomi is in Nederland nog relatief onbekend, maar heeft met de Mi A1 een echte topper in handen. In deze Xaomi Mi A1 review vertellen we je daar alles over.

Verkrijgbaar in Nederland of China

Sinds kort zijn de toestellen van Xiaomi relatief goed in Nederland verkrijgbaar. Je kunt de Mi A1 kopen bij de bekende online retailers zoals Belsimpel, Mobiel en Bol.com en hij ligt sinds kort zelfs bij de MediaMarkt. In die winkels heb je natuurlijk gewoon Nederlandse garantie en ondersteuning en kun je hem ook in combinatie met een abonnement kopen. Los betaal je er zo’n €230.

Wie iets avontuurlijker is kan precies hetzelfde toestel ook uit China halen. Dan moet je wel even opletten dat je de ‘global version’ koopt voor de goede (Nederlandse) software. Bij bijvoorbeeld GearBest betaal je ongeveer €180 voor het toestel; nog een paar tientjes minder dan in Nederland dus. Je hebt dan alleen wel kans dat je nog invoerrechten moet betalen en als je hem moet opsturen voor garantie wordt het allemaal een stuk ingewikkelder.

Chinese hardware, westerse software

Het grote voordeel van de Mi A1 tegenover zijn Chinese broertjes en zusjes is dat hij op Android One draait. Juist: de pure Androidversie van Google die snel van updates voorzien wordt en de standaard interface biedt. Geen drukke Chinese softwareschil dus.

De hardware is wel typisch Chinees, en dat wil zeggen dat je heel wat krijgt voor vrij weinig geld. De Mi A1 heeft bijvoorbeeld een 5,5-inch full HD-scherm, een achtkernige Snapdragon 625-chipset en 4GB werkgeheugen. De behuizing is een stevige metalen unibody en achterop prijkt een dubbele 12-megapixelcamera.

Met dank aan GearBest voor het beschikbaar stellen van een reviewexemplaar.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters