Xiaomi Mi A2 videoreview

Met de Mi A1 brak Xiaomi een tijdje geleden definitief door in Nederland. Inmiddels is de opvolger van de Mi A1 beschikbaar, en natuurlijk waren de verwachtingen hooggespannen. De Xiaomi Mi A2 maakt die verwachtingen helemaal waar, zoals je kunt zien in deze Xiaomi Mi A2 videoreview.

Android One

Het grootste voordeel van de Mi A2 is misschien wel zijn software. Dat is niet het nogal Chinees aanvoelende MIUI van Xiaomi, maar Android One. Een schone Androidinstallatie zoals Google hem bedoeld heeft. Op dit moment met Android 8.1 Oreo, maar binnenkort volgt natuurlijk een update naar Android 9.0 Pie. Ook van de Androidversie daarna zul je nog kunnen genieten op de Mi A2, want Android One staat garant voor twee jaar Android-upgrades en drie jaar beveiligingsupdates.

Een ander voordeel van die software is dat hij niet te zwaar is en dus soepel loopt. En, nog belangrijker, ook soepel blijft lopen. Gecombineerd met de krachtige hardware van de Mi A2 zorgt dat voor een erg goede ervaring. De Mi A2 is namelijk voorzien van een Snapdragon 660-chipset en 4GB werkgeheugen, wat voor een toestel van €250 bijzonder goed is.

Bijzondere hardware

Kijken we naar de rest van de hardware, dan moeten we concluderen dat Xiaomi een aantal bijzondere keuzes heeft gemaakt. Zo heeft de Mi A2 als leuke extra een infrarood-poort op de bovenkant waarmee je hem als afstandsbediening kunt gebruiken. Daar staat dan weer tegenover dat de audiojack wegbezuinigd is en je het ook zonder nfc moet stellen. Nog zo’n tegenstelling: de Mi A2 kan met twee simkaarten overweg, maar heeft geen plaats voor een geheugenkaart.

Dat zijn ook meteen drie van de grootste nadelen van het toestel. In deze video zie je er alles over.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters