Xiaomi Redmi 3 videoreview

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi levert toestellen voor een zeer gunstige prijs. De Xiaomi Redmi 3 is de laatste telg van deze fabrikant en in deze videoreview vertelt Boris hoe het toestel hem bevalt.

Premium design

Het toestel is in tegenstelling tot andere smartphones in zijn prijsklasse erg luxe van uitstraling. Voor een prijs van ongeveer 140 euro krijg je een toestel met metalen behuizing die qua look & feel niet van een premium toestel te onderscheiden is. Door een klein reliëf aan de achterkant voelt het toestel prettig aan. Een beetje glad aan de zijkant is het toestel wel, waardoor de kans dat je hem uit je hand laat glijden aanwezig is. Het enige dat negatief opvalt is de camera aan de achterkant. Deze is in het schuin aflopende randje van de case geplaatst, waardoor de bovenkant van de lens verder uitsteekt dan de onderkant. Dat is erg jammer, want als de camera iets verder naar beneden was geplaatst was er niks aan de hand.

Onderaan het 5-inch 720p scherm zien we drie touch-capacitive buttons, fysieke knoppen ontbreken op de voorzijde. De led-indicator van het toestel zit onder de home button en doordat deze led achter het semi-transparante plastic van de bevel zit is hij niet zichtbaar als er geen meldingen zijn. Als er wel waarschuwingen zijn geeft dit een mooi effect.

Camera

De Xiaomi Red 3 heeft een 13 megapixelcamera waarmee je onder meer HDR foto’s kan maken. De kwaliteit van de foto’s is in orde, maar de kleurweergave is niet erg goed. Kleuren worden over-saturated en hoewel sommigen dit juist een mooi effect vinden, is het niet erg handig voor het nabewerken van gemaakt foto’s. De autofocus laat ook vaak te wensen over, waardoor er nogal eens vage strepen te zien zijn. De frontcamera is 5 megapixel en is goed genoeg voor het maken van selfies, hoewel hier juist de fletsheid van de kleuren opvalt. Zowel de voor- als achtercamera filmt in een resolutie van 1080p met 30 frames per seconde. Er is geen optische beeldstabilisatie, waardoor er nogal wat beweging te zien is op gemaakt video’s.

Software

Xiaomi’s eigen Miui software is ronduit tergend. Aan alles is te merken dat dit toestel voor de Chinese markt is gemaakt en hoewel we een aantal handigheidjes in de software vonden overheerst vooral de onbegrijpelijkheid van de user interface. Hoewel het toestel na veel vijven en zessen uiteindelijk wel gewoon de Google playstore kon gebruiken, bleven de Chinese waarschuwingen me om de oren vliegen. Hierdoor kan ik het toestel niet met goed fatsoen aanbevelen als dagelijks toestel.

Batterij

De uitblinker van deze Redmi 3 is ongetwijfeld de batterij van maar liefst 4100 mAh Deze flinke capaciteit in combinatie met de energiezuinige processor en het scherm van 720p zorgt ervoor dat je dit toestel moeiteloos drie dagen kan gebruiken zonder een oplader nodig te hebben. Omdat dit toestel ook over een dual-sim slot beschikt, kan ik het dan ook van harte aanbevelen als telefoon voor in het buitenland. Als je toevallig naar China gaat, is dat natuurlijk helemaal fantastisch, dan kan je aan voorbijgangers vragen wat al die waarschuwingen nou in godsnaam betekenen 🙂

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters