Vier nieuwe smartphones van ViewSonic aangekondigd

ViewSonic heeft tijdens het Mobile World Congress 2012 vier nieuwe smartphones aangekondigd. Ze draaien alle vier op Android en kunnen elk twee simkaarten aansturen. De vraag blijft of de producten ook naar Nederland gaan komen.

ViewPhone 5e

De dualsimtelefoons bestrijken alle segmenten van de markt. De afbeeldingen bij dit artikel zijn overgenomen van Coolsmartphone, dat meldt dat het om mockups gaat. ViewSonic heeft zelf nog geen afbeeldingen beschikbaar gesteld; zodra dat wel gebeurt, zullen we ze hier met je delen.

Het topmodel is de ViewPhone 5e, die zoals de naam al aangeeft een zeer groot, 5-inch scherm heeft. Het scherm heeft een WVGA-resolutie van 800×480 pixels. Er zit een compleet Office-pakket in van PicSel, zodat de bezitter van deze telefoon van alles kan doen onderweg. Bewerken van Microsoft Word-, Excel- en Powerpointbestanden bijvoorbeeld.

Ook kunnen documenten in clouddiensten zoals Dropbox en Google Docs worden bewerkt op de telefoon. Het toestel is voorts voorzien van software waarmee visitekaartjes kunnen worden gelezen. Het toestel moet rond de 450 euro gaan kosten en zal in het derde kwartaal van dit jaar worden uitgebracht. Het toestel draait op Android Ice Cream Sandwich 4.0.

ViewPhone 4s

De ViewPhone 4s is een stuk kleiner. Het toestel heeft een 3,5-inch scherm. Ook deze slikt twee simkaarten en loopt op Android Ice Cream Sandwich. Het is voorzien van een helder IPS-scherm.

De ViewPhone 4s belooft volgens de fabrikant een snelle bediening, een 5-megapixelcamera op de achterkant met autofocus en video-opname en een VGA-frontcamera, waarmee je kunt videobellen.

De unibody geeft het toestel stevigheid. De resolutie van het scherm van 960×640 pixels met 326 ppi belooft zeer heldere en gedetailleerde beelden te brengen. Het toestel gaat ongeveer 400 euro kosten en komt al volgend kwartaal op de markt.

ViewPhone 4e

De ViewPhone 4e is een goedkope telefoon met een 3,5-inch capacitief aanraakscherm. Het is maar 10,3 millimeter breed en het toestel loopt op Android 2.3 Gingerbread. Het wordt gepositioneerd als een goedkoop reistoestel. Vanwege de twee simkaarten kan het op twee netwerken gelijktijdig werken. Er zit een 650Mh processor in.

Het scherm is HVGA, de camera is een 3-megapixel exemplaar met vaste focus. Ook dit toestel komt in een strak unibody. Ingebouwd is een FM-radio en het toestel kan video streamen. Deze telefoon belooft iets minder dan driehonderd euro te gaan kosten. De ViewPhone 4e komt volgend kwartaal in de Europese winkels.

ViewSonic 3

De ViewPhone 3 stelt de gebruiker in staat om zakelijke en persoonlijke gesprekken te scheiden met zijn ruimte voor twee simkaarten. Dit toestel is voorzien van een 3,5-inch scherm zonder bijzonderheden. GSM, Edge en HSDPA worden ondersteund.

Achterop treffen we een 5-megapixelcamera aan. Dit toestel is de opvolger van de vorig jaar gepresenteerde V350 van ViewSonic. Er bromt een Qualcom 800Mhz processor in en het toestel loopt op Android 2.3 Gingerbread. Dit toestel belooft onder de tweehonderd euro te blijven en is eind volgende maand verkrijgbaar.

Bron: Coolsmartphone

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters