'Vier op tien jongeren overschrijden maandelijkse belbundel'

Veertig procent van de Nederlandse jongeren overschrijdt wel eens de maandelijkse bundel van de mobiele telefoon. Dat heeft de stichting Weet wat je Besteedt uitgezocht, in samenwerking met provider Vodafone.

geld money
Bart Vuijk

Het onderzoek is verricht onder 1500 jongeren tussen 12 en 24 jaar. Vreemd genoeg denkt bijna de helft van de jongeren die regelmatig de belbundel overschrijdt, denkt dat er geen enkel probleem is. Zij denken juist goed met hun telefoongedrag en de daarbij behorende kosten om te gaan.

In veel gevallen komt dat door hun ouders, die regelmatig bijspringen om de te hoge telefoonrekening te betalen. Zo leren jongeren niet van hun verkeerde gedrag, vindt de Stichting weet wat je besteedt. Ze voelen letterlijk geen centje pijn en gaan snel weer de fout in. Dat bijspringen kunnen ouders dus beter laten.

Wel wil de stichting dat providers betere middelen bieden om jongeren eenvoudiger inzicht te bieden in hun belgedrag, zodat ze meer controle krijgen over hun kosten.

Inmiddels bieden diverse telecomproviders apps die het verbruik op de telefoon zichtbaar bijhouden. Voor jongeren zijn die onontbeerlijk, omdat ze letterlijk leven met hun telefoon in de hand; communicatie met leeftijdgenoten is een eerste levensbehoefte, blijkt uit het onderzoek.

Bron: Persbericht

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters