Vier opties voor toekomst van Nokia, drie zonder Symbian

Over een kleine maand presenteert Nokia zijn nieuwe toekomststrategie aan zijn aandeelhouders op een evenement genaamd Capital Markets Day. Analisten rollen over elkaar heen om alvast toekomstscenario’s voor het Finse concern te bedenken. Opvallend: Symbian is in bijna al die analyses geen lang leven meer beschoren.

symbian logo

In het blad Forbes komt analist T. Michael Walkley aan het woord. Hij schetst vier mogelijke toekomstscenario’s voor Nokia.

1: Nokia houdt zich bij de huidige strategie en houdt Symbian voor telefoons in het lagere en middensegment. Meego wordt het besturingssysteem voor Nokia-telefoons in het hoge segment. Walkley ziet hier een probleem voor Nokia. Hij denkt dat de Finse fabrikant niet de middelen heeft om steun te krijgen voor de lancering van Meego als een succesvol high-end OS. En zelfstandig zal het Nokia niet lukken, denkt hij.

2: Symbian wordt uitgefaseerd en Nokia zet al zijn kaarten op Meego. Walkley vermoedt dat Meego een moeilijke strijd tegemoet gaat om een plekje in de markt te veroveren, omdat vrijwel alle andere grote merken als Samsung, Motorola, HTC, Sony Ericssson en LG allemaal met Android werken voor zowel tablets als smartphones.

3: Symbian wordt uitgefaseerd en Nokia adopteert Android voor high-end smartphones, Walkley denkt dat dit een goede langetermijnoplossing is voor Nokia, beter dan veel geld en moeite te steken in de oprichting van een succesvol Meego. Als Nokia Androidmobieltjes gaat maken, is er nog een risico. Nokia-telefoons lijken dan op alle andere en de fabrikant zal moeite moeten doen om de Nokia’s van de rest te onderscheiden.

4: Symbian wordt uitgefaseerd en Nokia adopteert Windows Phone 7. Walkley vindt dit de beste optie en denkt dat Nokia en Microsoft samen het derde belangrijke besturingssysteem in de markt kunnen zetten met hun krachtenbundeling.

Opmerkelijk is dat geen van de opties erg vrolijk is over Symbian of Meego.

Bron: the nokia blog

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters