Vier redenen waarom Android gebruikers nu overstappen naar de iPhone

Vaak zweren gebruikers bij hun gekozen besturingssysteem en kunnen ze het niet laten om af en toe een snerende opmerking te maken richting de “vijand”. Het komt echter steeds vaker voor dat Android gebruikers overstappen naar iOS en andersom. Dit heeft met verschillende dingen te maken. We hebben vier redenen op een rijtje gezet waarom Android gebruikers toch willen overstappen op een iPhone.

Dertig procent Android gebruikers denkt aan overstappen

In een recente enquête van de research firma Creative Strategies, werden meer dan 1000 Androiders gevraagd of ze wel eens hebben overwogen om over te stappen naar de iPhone. Een behoorlijke 30 procent van de gebruikers gaf inderdaad aan dit te overwegen of te hebben overwogen. Er werd ook gevraagd waarom de Android gebruikers dan zouden willen overstappen en uit de enquête kwamen drie punten duidelijk naar voren.

overstappen Android iOS

Naadloze samenwerking iOS apparaten

Eén van de dingen die bij Apple aantrekkelijker lijkt is hoe de verschillende iOS apparaten naadloos met elkaar samenwerken. Als je bijvoorbeeld een iPhone, iPad en Macbook hebt, kun je makkelijk wachtwoorden synchroniseren op al je apparaten. Ook het synchroniseren van foto’s, contacten, apps en andere zaken gaat soepel en over het algemeen zonder problemen. Uiteraard is dit niet alleen mogelijk met iOS apparaten. Analist Ben Bajarin van Creative Strategies geeft aan dat deze samenwerking tussen apparaten ook mogelijk is bij Android, maar dat de werking wat minder effectief en naadloos zou zijn dan bij iOS.

iOS 11 iPhones iPads

Apple doet meer aan veiligheid

Een tweede reden dat gebruikers zouden willen overstappen naar iOS, is dat het iOS systeem veiliger wordt gevonden. Hoewel ze wel het open source aspect van Android waarderen, zou dit komen met veiligheidsproblemen welke toch niet opwegen tegen de voordelen van Android. Apple zou er meer aan doen om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen en heftigere maatregelen treffen.

Klantenservice Apple beter

Als derde vond Creative Strategies ook dat Android gebruikers de klantenservice van Apple als superieur beschouwen. Dit zal natuurlijk verschillen per toestel en smartphonemaker. Uiteraard zullen deze gebruikers slechte ervaringen hebben gehad toen ze een probleem hadden met hun toestel. Apple zou het veel makkelijker maken om hulp te vragen en gebruikers ook beter helpen.

Apple Genius Bar

Eeuwig wachten op updates

Een andere reden dat Android gebruikers iOS fijner zouden vinden is het feit dat updates meteen beschikbaar zijn voor de meeste toestellen. We weten dat dit bij Android nogal anders is en dat non-Google toestellen soms een eeuwigheid moeten wachten op een bepaalde update en Android gebruikers klagen hier vaak over. Dit zou volgend jaar echter gaan veranderen. Google zou namelijk de kern van het systeem gaan scheiden van het gedeelte waar smartphonemakers zelf nog mee aan de slag gaan om een eigen interface mee neer te zetten. Op deze manier zouden ook Android toestellen allemaal snel een nieuwe Android update kunnen ontvangen.

Via: BGR

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters