Vier redenen waarom Android gebruikers nu overstappen naar de iPhone

Vaak zweren gebruikers bij hun gekozen besturingssysteem en kunnen ze het niet laten om af en toe een snerende opmerking te maken richting de “vijand”. Het komt echter steeds vaker voor dat Android gebruikers overstappen naar iOS en andersom. Dit heeft met verschillende dingen te maken. We hebben vier redenen op een rijtje gezet waarom Android gebruikers toch willen overstappen op een iPhone.

Dertig procent Android gebruikers denkt aan overstappen

In een recente enquête van de research firma Creative Strategies, werden meer dan 1000 Androiders gevraagd of ze wel eens hebben overwogen om over te stappen naar de iPhone. Een behoorlijke 30 procent van de gebruikers gaf inderdaad aan dit te overwegen of te hebben overwogen. Er werd ook gevraagd waarom de Android gebruikers dan zouden willen overstappen en uit de enquête kwamen drie punten duidelijk naar voren.

overstappen Android iOS

Naadloze samenwerking iOS apparaten

Eén van de dingen die bij Apple aantrekkelijker lijkt is hoe de verschillende iOS apparaten naadloos met elkaar samenwerken. Als je bijvoorbeeld een iPhone, iPad en Macbook hebt, kun je makkelijk wachtwoorden synchroniseren op al je apparaten. Ook het synchroniseren van foto’s, contacten, apps en andere zaken gaat soepel en over het algemeen zonder problemen. Uiteraard is dit niet alleen mogelijk met iOS apparaten. Analist Ben Bajarin van Creative Strategies geeft aan dat deze samenwerking tussen apparaten ook mogelijk is bij Android, maar dat de werking wat minder effectief en naadloos zou zijn dan bij iOS.

iOS 11 iPhones iPads

Apple doet meer aan veiligheid

Een tweede reden dat gebruikers zouden willen overstappen naar iOS, is dat het iOS systeem veiliger wordt gevonden. Hoewel ze wel het open source aspect van Android waarderen, zou dit komen met veiligheidsproblemen welke toch niet opwegen tegen de voordelen van Android. Apple zou er meer aan doen om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen en heftigere maatregelen treffen.

Klantenservice Apple beter

Als derde vond Creative Strategies ook dat Android gebruikers de klantenservice van Apple als superieur beschouwen. Dit zal natuurlijk verschillen per toestel en smartphonemaker. Uiteraard zullen deze gebruikers slechte ervaringen hebben gehad toen ze een probleem hadden met hun toestel. Apple zou het veel makkelijker maken om hulp te vragen en gebruikers ook beter helpen.

Apple Genius Bar

Eeuwig wachten op updates

Een andere reden dat Android gebruikers iOS fijner zouden vinden is het feit dat updates meteen beschikbaar zijn voor de meeste toestellen. We weten dat dit bij Android nogal anders is en dat non-Google toestellen soms een eeuwigheid moeten wachten op een bepaalde update en Android gebruikers klagen hier vaak over. Dit zou volgend jaar echter gaan veranderen. Google zou namelijk de kern van het systeem gaan scheiden van het gedeelte waar smartphonemakers zelf nog mee aan de slag gaan om een eigen interface mee neer te zetten. Op deze manier zouden ook Android toestellen allemaal snel een nieuwe Android update kunnen ontvangen.

Via: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Polleke -

  Grappig dat dit soort artikelen mensen prikkeld. Zakelijk gebruik ik Android (met Samsung) en prive een Iphone. Beide zijn prima telefoons, de Iphone is iets intiutiever, voor de Samdung moet je iets (niet echt veel) meer moeite doen om te doorgronden. Beide telefoons werken prima samen met de aangeboden platforms. Wat dat betreft lijkt het gat behoorlijk gedicht. Ik vind de Iphone en IOS wel mooier, maar dat is een kwestie van smaak. Misschien wordt het tijd dat de strijdbijl begraven wordt en we wederzijds accepteren dat beide (ik heb geen ervaringen met budget telefoons en Android) platforms van hoge kwaliteit zijn en met een high end telefoon prima werken.

  1. bv.stradob -

   er is helemaal geen sprake van een strijdbijl .. wat mevr. Braam heeft geschreven is klinklare onzin .. wat hebben we aan dergelijke informatie ?.. het valt mij erg tegen van Allaboutphones dat zo een amateuristisch artikel wordt gepubliceerd ..

 2. hans -

  Creative Strategies is als een soort Maurice de Hond van Nederland. Je weet wel, het onderzoeksbureau wat er ook regelmatig ver naast zit. Ook hier weer de grootst mogelijke onzin waarom mensen zouden overstappen. Als je dan beweert dat Google apparaten minder naadloos zouden samenwerken, (wat absoluut niet waar is) geef dan ook aan waarom, want meestal ligt dat bij de gebruiker. En klantenservice….ach, het is maar net met welke persoon je te maken hebt. En updates? Als je nou eerst eens een beetje onderzoek doet voor aanschaf van een toestel via b.v. internet, dan kom je er al snel achter wie wel tijdig en regelmatig je toestel van updates voorziet en wie niet. Van het meest goedkope toestel van Chinese fabrikanten moet je dan niet al te veel verwachten qua onderhoud. Snap niet zo goed waarom jullie dit soort onzinnige artikelen over nemen of heb je zelf geen verstand?

 3. Starodoeb -

  Ik neem aan dat Ilona zelf Apple klant is.

  Haar informatie klopt niet. Hoe kan iemand zoveel onzin in een artikel verzamelen.

  Een voorbeeld: de klantenservice van Apple is beter? Ha, ha,ha … hoe kan iemand dit serieus bedoeld opschrijven. Waar is deze bewering op gebaseerd? .. Ga eens met een echt Apple probleem naar de Apple klantenservice. Kans op een oplossing nihil.

  Ik ben werkzaam in deze branche. De laatste maanden blijkt dat iPhone gebruikers massaal overstappen op Android toestellen.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters