Vietnamese webwinkel onthult Nokia's Androidtelefoon

Een Vietnamese webwinkel heeft alle nog ontbrekende details over de nog niet aangekondigde Androidtelefoon van Nokia onthuld.

Een plaatje van het nieuwe toestel, compleet met alle details over e hardware en de prijs verschenen online. Dat was blijkbaar niet de bedoeling, want na de ontdekking ervan door techbloggers is het toestel pijlsnel weer offline gehaald. Maar niet voordat iemand er een screenshot van wist te maken.

Het toestel heet de Nokia X A110. Het biedt midrange specificaties, of eigenlijk meer low-end. Het toestel biedt weliswaar Android, maar dat is zodanig aangepast dat allerlei Nokia- en Microsoft-apps de standaard apps van Google hebben vervangen. Zoals Google Maps, dat is vervangen door Nokia Here Maps.

Het toestel wordt erg goedkoop. Het gaat in Vietnam pakweg 110 dollar kosten, simlockvrij en zonder telefoniecontract. Er komt in dat land een jaar fabrieksgarantie van Nokia bij. Dat zal in Europa minimaal twee jaar moeten worden, gezien de wetten hier die consumenten beschermen.

Het toestel werkt op Android 4.4.2 Kitkat. Biedt een dualcore processor die is geklokt op 1Ghz, heeft 4GB intern geheugen en 512MB ram. Het geheugen kan worden uitgebreid met een micro-sd-kaart tot maximaal 32GB en het toestel biedt tevens bluetooth 4.0. Wifi zit erin, plus een ingebouwde wifi-hotspot, als dat tenminste mogelijk wordt gemaakt door de telecomprovider die het toestel verkoopt. Er zit maar één camera in, en wel aand e achterkant. Die biedt een resolutie van 5 megapixel. Het scherm is 4-inch groot met een resolutie van 480x800p.

Verwacht wordt dat deze Nokia X tijdens het Mobile World Congress wordt gepresenteerd. Dat begint over tien dagen.

Vietnamese webwinkel onthult Nokia's Androidtelefoon  image24 

Bron: Slashgear

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters