Vietnamese webwinkel onthult Nokia's Androidtelefoon

Een Vietnamese webwinkel heeft alle nog ontbrekende details over de nog niet aangekondigde Androidtelefoon van Nokia onthuld.

Een plaatje van het nieuwe toestel, compleet met alle details over e hardware en de prijs verschenen online. Dat was blijkbaar niet de bedoeling, want na de ontdekking ervan door techbloggers is het toestel pijlsnel weer offline gehaald. Maar niet voordat iemand er een screenshot van wist te maken.

Het toestel heet de Nokia X A110. Het biedt midrange specificaties, of eigenlijk meer low-end. Het toestel biedt weliswaar Android, maar dat is zodanig aangepast dat allerlei Nokia- en Microsoft-apps de standaard apps van Google hebben vervangen. Zoals Google Maps, dat is vervangen door Nokia Here Maps.

Het toestel wordt erg goedkoop. Het gaat in Vietnam pakweg 110 dollar kosten, simlockvrij en zonder telefoniecontract. Er komt in dat land een jaar fabrieksgarantie van Nokia bij. Dat zal in Europa minimaal twee jaar moeten worden, gezien de wetten hier die consumenten beschermen.

Het toestel werkt op Android 4.4.2 Kitkat. Biedt een dualcore processor die is geklokt op 1Ghz, heeft 4GB intern geheugen en 512MB ram. Het geheugen kan worden uitgebreid met een micro-sd-kaart tot maximaal 32GB en het toestel biedt tevens bluetooth 4.0. Wifi zit erin, plus een ingebouwde wifi-hotspot, als dat tenminste mogelijk wordt gemaakt door de telecomprovider die het toestel verkoopt. Er zit maar één camera in, en wel aand e achterkant. Die biedt een resolutie van 5 megapixel. Het scherm is 4-inch groot met een resolutie van 480x800p.

Verwacht wordt dat deze Nokia X tijdens het Mobile World Congress wordt gepresenteerd. Dat begint over tien dagen.

Vietnamese webwinkel onthult Nokia's Androidtelefoon  image24 

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Microsofr Surface Phone

Opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op: Galaxy S9-killer? lees verder

Video en specificaties Samsung Galaxy A8+ (2018) gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S9

Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding? lees verder

Apple iPhone Xc iPhone X

Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren lees verder

LG signature Edition

LG Signature Edition onthuld: exclusieve smartphone met een twist lees verder

Nieuw onderzoek: 98% namaak-opladers iPhone gevaarlijk lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters