Vietnamese webwinkel onthult Nokia's Androidtelefoon

Een Vietnamese webwinkel heeft alle nog ontbrekende details over de nog niet aangekondigde Androidtelefoon van Nokia onthuld.

Een plaatje van het nieuwe toestel, compleet met alle details over e hardware en de prijs verschenen online. Dat was blijkbaar niet de bedoeling, want na de ontdekking ervan door techbloggers is het toestel pijlsnel weer offline gehaald. Maar niet voordat iemand er een screenshot van wist te maken.

Het toestel heet de Nokia X A110. Het biedt midrange specificaties, of eigenlijk meer low-end. Het toestel biedt weliswaar Android, maar dat is zodanig aangepast dat allerlei Nokia- en Microsoft-apps de standaard apps van Google hebben vervangen. Zoals Google Maps, dat is vervangen door Nokia Here Maps.

Het toestel wordt erg goedkoop. Het gaat in Vietnam pakweg 110 dollar kosten, simlockvrij en zonder telefoniecontract. Er komt in dat land een jaar fabrieksgarantie van Nokia bij. Dat zal in Europa minimaal twee jaar moeten worden, gezien de wetten hier die consumenten beschermen.

Het toestel werkt op Android 4.4.2 Kitkat. Biedt een dualcore processor die is geklokt op 1Ghz, heeft 4GB intern geheugen en 512MB ram. Het geheugen kan worden uitgebreid met een micro-sd-kaart tot maximaal 32GB en het toestel biedt tevens bluetooth 4.0. Wifi zit erin, plus een ingebouwde wifi-hotspot, als dat tenminste mogelijk wordt gemaakt door de telecomprovider die het toestel verkoopt. Er zit maar één camera in, en wel aand e achterkant. Die biedt een resolutie van 5 megapixel. Het scherm is 4-inch groot met een resolutie van 480x800p.

Verwacht wordt dat deze Nokia X tijdens het Mobile World Congress wordt gepresenteerd. Dat begint over tien dagen.

Vietnamese webwinkel onthult Nokia's Androidtelefoon  image24 

Bron: Slashgear

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters