ViewSonic maakt smartphone met irisscanner

Het bedrijf ViewSonic, dat in Nederland ooit een paar goedkope smartphones heeft uitgebracht, werkt aan een nieuwe smartphone met een irisscanner. Met een scan van de ogen kan de telefoon worden ontsloten.

ViewSonic maakt smartphone met irisscanner schermafbeelding 2015 01 01 om 184520

In een filmpje – hieronder overgenomen – valt te zien hoe dat werkt. Te zien is hoe de telefoon van zijn lockscreen valt te halen door een scan van een van de ogen. Ook is verder in het filmpje te zien hoe met een ogenscan een online betaling kan worden verricht in een webwinkel.

De irisscan vervangt zo de pincode van het toestel, en de pincode van de creditcard. ViewSonic zou hiermee de eerste zijn die een irisscanner naast de frontcamera van een toestel standaard inbouwt. De scanner zou met een klepje afgedekt moeten worden als hij niet wordt gebruikt.

ViewSonic is de eerste die dit daadwerkelijk in een telefoon bouwt. Wel heeft Google standaard gezichtsherkenning ingebouwd in Android, een technologie die echter makkelijk bedot kan worden door een foto van het hoofd van de eigenaar aan de camera te laten zien. Een irisscan is net zoiets als een vingerafdruk, aangezien de iris unieke kenmerken bezit die voor elk mens verschillend zijn. Die unieke kenmerken worden door de scanner opgeslagen in een bestand dat wordt geraadpleegd zodra iemand met zijn ogen de telefoon wil unlocken.

De telefoon waarin ViewSonic dit zou willen inbouwen, is de V55. Het is nog niet helder wanneer die telefoon uitkomt, en in welke landen.

Bron: i4u

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters