Viewsonic toont vier nieuwe tablets in Barcelona

Viewsonic heeft vandaag in Barcelona vier nieuwe tablets aan de toegestroomde wereldpers getoond. Met de introductie van de vier nieuwe producten zet de fabrikant nadrukkelijk in op een volledige range aan producten. Er is voor minstens één Windows 7-tablet gekozen.

ViewSonic E70

De allereerste nieuwe tablet is de ViewPad E70, die draait op het Android 4.0 besturingssysteem. De tablet heeft een 7,0-inch aanraakschem met een resolutie van 800 bij 480 pixels, een 1Ghz processor, Wifi-connectiviteit, Micro HDMI en 4GB aan opslag.

Op de voorzijde bevindt zich een camera voor videogesprekken en het geheugen is uitbreidbaar tot 32GB via micro-SD geheugenkaarten. Qua software heb je standaard de beschikking over Amazon Appstore for Android en Kindle for Android.

De verwachte prijs ligt rond de 150 Euro. De tablet ligt rond eind Juni in de Europese winkels.

ViewSonic G70

De ViewSonic ViewPad G70 is de tweede nieuwe tablet van het Taiwanese bedrijf. De Android 4.0-tablet heeft tevens een 7-inch aanraakscherm met een 1024×600 pixels resolutie. De processorspecificaties zijn niet bekendgemaakt, maar qua geheugen heeft men de beschikking over 1GB aan RAM en 4GB aan intern geheugen, dat uitgebreid kan worden met een geheugenkaart tot 32GB.

De tablet wordt geleverd met een 3G, Bluetooth en Wifi-connectiviteit. Daarnaast heeft de gebruiker een Mini HDMI, Micro-USB en MINI-USB aansluiting voorhanden. Op de achterzijde bevindt zich een 2.0 megapixel camera met video-opname. Op de voorkant kan men via de VGA-camera videogesprekken voeren.

De ViewPad G70 wordt eind juni in Europe verwacht. De prijs ligt dan zo rond de 300 euro.

ViewSonic E100

De derde nieuwe tablet in dit groepje en de laatste Android-tablet is de 9.1 mm dikke ViewSonic ViewPad E100. Het Android 4.0 Ice Cream Sandwich besturingssysteem is standaard aanwezig op deze tablet en kan worden bediend via het 9.7-inch grote IPS beeldscherm met een resolutie van 1024 x 768 pixels. De 1GHz Cortex processor zorgt voor de gewenste rekenkracht.

De overige specificaties zijn onder andere Bluetooth 3.0, WiFi, HDMI, USB en een micro-SD geheugenkaartslot. Naast een WiFi-only model zal ook een 3G-versie worden geleverd.

De ViewPad E100 WiFi-only versie verwisselt van eigenaar voor ongeveer 300 euro. De 3G-versie gaat ongeveer 380 euro kosten vanaf eind juni.

ViewSonic P100

Het laatste nieuwe model van Viewsonic is de P100, een Windows 7-tablet uitgerust met een 1.6 GHz Intel N2600 dual-core processor en een 10-inch IPS beeldscherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels.

Een upgrade naar Windows 8 is mogelijk zodra het nieuwe besturingssysteem beschikbaar wordt gesteld.

De ViewPad P100 (WiFi) gaat ongeveer 610 euro kosten, de P100 met 3G-verbinding verwisselt van eigenaar voor ongeveer 760 euro. Beide zullen vanaf juni in de Europese winkels verkrijgbaar zijn.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters