Vijandelijke overname van KPN is een feit

América Móvil krijgt het gewenste percentage van 27,7 procent aan KPN aandelen in handen. Hiermee weet het bedrijf zich te nestelen in de raad van bestuur bij de Nederlandse provider.

Volgens het FD hebben aandeelhouders van KPN massaal het advies van de provider in de wind geslagen. América Móvil wilde 27,7 procent van de aandelen in handen krijgen tegen een prijs van 8 euro per aandeel. KPN adviseerde haar investeerders niet in te gaan op het bod omdat het te laag zou zijn en KPN zou onderwaarderen. De provider probeerde zelfs haar Duitse activiteiten te verkopen om zo meer waarde voor het bedrijf te creëren. Desondanks wist de Mexicaan al 20 procent van de aandelen in handen te krijgen.

Inmiddels is duidelijk geworden dat aandeelhouders massaal het advies van KPN in de wind hebben geslagen. Niet minder dan 40 procent van alle aandelen van KPN is aangeboden door de aandeelhouders aan América Móvil. Hierdoor kan de Mexicaan moeiteloos de 27,7 procent binnenharken en zo een meerderheidsbelang in KPN verwerven. América Móvil wil niet over de 30 procent grens heen gaan omdat het dan een bod moet uitbrengen op alle aandelen van KPN.

Door deze nieuwe machtsverhoudingen onder de aandeelhouders lijkt het erop dat América Móvil een aantal zetels in het raad van bestuur bij KPN zal gaan krijgen. Daarnaast lijkt de Mexicaan ook inspraak te willen in de marketingactiviteiten van KPN. Aandeelhouders menen ook dat KPN inkoopvoordeel kan halen doordat het nu gezamenlijk met América Móvil toestellen internationaal kan opkopen. KPN zelf heeft nog niet gereageerd op de ontwikkelingen. Wel laat het bedrijf weten dat CEO Eelco Blok inmiddels onderweg is naar Mexico om kennis te maken met haar nieuwe investeerder.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters