Vijandelijke overname van KPN is een feit

América Móvil krijgt het gewenste percentage van 27,7 procent aan KPN aandelen in handen. Hiermee weet het bedrijf zich te nestelen in de raad van bestuur bij de Nederlandse provider.

Volgens het FD hebben aandeelhouders van KPN massaal het advies van de provider in de wind geslagen. América Móvil wilde 27,7 procent van de aandelen in handen krijgen tegen een prijs van 8 euro per aandeel. KPN adviseerde haar investeerders niet in te gaan op het bod omdat het te laag zou zijn en KPN zou onderwaarderen. De provider probeerde zelfs haar Duitse activiteiten te verkopen om zo meer waarde voor het bedrijf te creëren. Desondanks wist de Mexicaan al 20 procent van de aandelen in handen te krijgen.

Inmiddels is duidelijk geworden dat aandeelhouders massaal het advies van KPN in de wind hebben geslagen. Niet minder dan 40 procent van alle aandelen van KPN is aangeboden door de aandeelhouders aan América Móvil. Hierdoor kan de Mexicaan moeiteloos de 27,7 procent binnenharken en zo een meerderheidsbelang in KPN verwerven. América Móvil wil niet over de 30 procent grens heen gaan omdat het dan een bod moet uitbrengen op alle aandelen van KPN.

Door deze nieuwe machtsverhoudingen onder de aandeelhouders lijkt het erop dat América Móvil een aantal zetels in het raad van bestuur bij KPN zal gaan krijgen. Daarnaast lijkt de Mexicaan ook inspraak te willen in de marketingactiviteiten van KPN. Aandeelhouders menen ook dat KPN inkoopvoordeel kan halen doordat het nu gezamenlijk met América Móvil toestellen internationaal kan opkopen. KPN zelf heeft nog niet gereageerd op de ontwikkelingen. Wel laat het bedrijf weten dat CEO Eelco Blok inmiddels onderweg is naar Mexico om kennis te maken met haar nieuwe investeerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters