Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven

Smartphones zijn van zichzelf al uitgerust met allerlei interessante features om naast bellen en teksten nog veel meer met de toestellen te kunnen doen. En hoe fancy ook, soms heb je toch nog wat meer nodig dan wat je in je hand hebt. Als jij ook toch niet helemaal tevreden bent met wat je smartphone kan, kunnen deze vijf add-ons je toestel een heel eind op weg helpen.

USB-stick

Hoeveel opslagruimte je ook hebt op je smartphone, het lijkt erop alsof je toch altijd nog meer nodig hebt. Bij veel Android toestellen kun je via een microSD kaartje meer opslag toevoegen, maar de ervaring leert dat ook een extra kaartje op een gegeven moment vol zit. Veel mensen met een iPhone denken dat ze vast zitten aan de gekozen opslagruimte, maar er is een manier om nog wat extra’s te krijgen: add-ons. Er zijn namelijk USB-sticks die je kunt koppelen aan je smartphone voor extra ruimte. De Sandisk iXpand sticks kun je gebruiken voor je iPhone. Je kunt bijvoorbeeld 32GB extra krijgen voor 59,99 euro of 64GB extra opslagruimte voor 75,99 euro. Android gebruikers lijken wat meer opties te hebben. Veel toestellen zijn tegenwoordig uitgerust met een USB-C poort. Als jouw toestel hier bij hoort, kun je een USB-C stick gebruiken. Voor andere toestellen met microUSB en USB-A poorten heb je een adapter nodig. Je kunt overigens ook gewoon films op je USB-stick zetten om vervolgens op je smartphone bekijken.

USB-stick smartphone add-ons

Antenne

Hoewel je je het nauwelijks kunt inbeelden, zijn er nog steeds plaatsen op aarde waar je geen mobiel bereik hebt. Als je daar bijvoorbeeld aan het survivallen bent, is het wel zo fijn om af en toe toch een berichtje naar huis te kunnen sturen. Gelukkig add-ons er ook weer voor zorgen dat je toch bereik hebt. Er bestaan speciale antennes die samen een zogenaamd mesh-netwerk vormen. Eén persoon in het netwerk hoeft maar verbinding te kunnen maken, want deze geeft de verbinding door aan de volgende in het netwerk en die geeft het ook weer door aan de volgende. Via via zou je op deze manier alsnog berichten kunnen sturen of bijvoorbeeld je GPS locatie doorgeven. Uiteraard moeten er wel andere mensen zijn, die ook een antenne hebben. Anders gaat het spelletje niet door. Een optie voor een antenne is bijvoorbeeld Sonnet. Deze is beschikbaar via een Indiegogo campagne en heeft al genoeg fondsen binnengehaald. GoTenna Mesh bestaat al een tijdje en is via de Duitse Amazon te bestellen.

Game controller

Behoorlijk wat mensen gebruiken hun smartphone om games op te spelen en om je gaming naar een hoger niveau te tillen moet je toch eigenlijk een controller hebben. Er bestaan gelukkig verschillende controllers, die speciaal voor smartphones zijn gemaakt. Uiteraard werken niet alle controllers met alle smartphones moet je wel even checken of de controller die je wilt kopen compatibel is. Sommige controllers kunnen lijken echter wel alles aan te kunnen, zoals de Gen Game S6 Deluxe. Deze koppel je via Bluetooth zowel aan je Android als iOS toestel. Je kunt de controller verder ook nog koppelen aan je Windows computer en Playstation 3.

smartphone controller

Gimbal

Behalve gamen maken we ook steeds vaker behoorlijk professioneel uitziende filmpjes met onze smartphones. Dit kun je naar een hoger niveau tillen met een zogenaamde gimbal. Dat is geen gym bal, maar een gadget waarin je je smartphone vastzet. De gimbal zorgt ervoor dat je smartphone gestabiliseerd blijft, waardoor je makkelijk vloeiende beelden kunt opnemen. Je kunt de gimbal in je hand houden, maar meestal ook bedienen met een joystick of speciale interface. Gimbals komen er in verschillende soorten en verschillende prijscategoriën.

smartphone gimbl

Microfoon add-ons

Als je gaat filmen moeten niet alleen je beelden er goed uitzien, maar de audio is ook een belangrijk deel van een video. Mooie beelden alleen zorgen niet voor een goed uitziende video en slechte audio kan alles verzieken. Daarom bestaan er ook speciale microfoons voor je smartphone. Een extra microfoon zou net het verschil kunnen betekenen tussen een video die professioneel overkomt en een video die er amateuristisch uitziet. De meeste microfoons zijn niet zo duur en heb je al voor rond de 30 euro. Er is alleen wel een dingetje, de microfoons werken met een headphone jack. Gelukkig zijn er hier adapters voor, aangezien steeds meer smartphones geen headphone jack meer hebben.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters