Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt

Binnenkort krijgen we te maken met Apple’s nieuwe iOS 11. De update van het besturingssysteem komt met veel vernieuwingen. Hoewel sommige van deze nieuwe features ons erg bekend voorkomen. Dit zijn vijf van de iOS 11 features, waar Android gebruikers al van genieten.

Plattegronden op Apple kaarten

Wanneer het aankomt of navigatiesystemen is Google Maps één van de populairste. Zelfs Apple’s eigen gebruikers kiezen vaak Google Maps boven de eigen Apple Maps. Apple kan dit natuurlijk niet over zijn kant laten gaan en introduceert in iOS 11 een belangrijke toevoeging aan het Apple navigatiesysteem. Er zullen namelijk, net als bij Google Maps, plattegronden worden toegevoegd van onder andere winkelcentra en vliegvelden. Ook de verschillende verdiepingen van de gebouwen zullen in kaart gebracht worden. Daarnaast zullen automobilisten informatie te zien krijgen over maximumsnelheden en rijstroken.

iPad

Eindelijk je bestanden bekijken in iOS 11

Net zoals op een desktop computer kunnen Android gebruikers hun bestanden bekijken en beheren in een soort verkenner. Apple zal dit in de volgende iOS update ook mogelijk maken door middel van een speciale files applicatie. Apple neemt het idee over, maar doet er wel nog een schepje bovenop. In de app zijn ook namelijk ook je verschillende clouds beschikbaar zoals Google Drive. Zo heb je al je bestanden allemaal overzichtelijk bij elkaar.

 

iOS 11 files app

Screen capture functie

Soms komt het voor dat je iemand moet uitleggen waar je dat verstopte menu in een bepaalde app vindt. Je kunt het doen door te handelingen te beschrijven. Je kan het echter ook voordoen en een opname maken van wat er op je display gebeurt. Dit gaat een stuk sneller en voorkomt nogal wat frustraties. Na de komst van iOS 11 zijn Android gebruikers niet meer de enige die deze feature tot hun beschikking hebben. Ook op je iPhone of iPad zal je briljante tutorials in elkaar kunnen flansen.

Augmented Reality kit voor ontwikkelaars

Een paar jaar geleden lanceerde Google Project Tango voor Android toestellen. Hiermee werd het mogelijk om augmented reality features toe te voegen aan smartphone applicaties. Nu komt ook Apple met eenzelfde soort mogelijkheid. Met de ARKit in iOS 11 zullen ook iOS ontwikkelaars virtuele objecten in hun apps kunnen verwerken.

augmented reality

Assistent via tekst besturen

Waar Apple eigenlijk als eerste met een echte virtuele assistent op de proppen kwam, is Siri de afgelopen jaren een beetje in het slop geraakt. Google’s assistent kwam later op de markt maar heeft de trouwe Siri op bepaalde vlakken ruimschoots ingehaald. Apple lijkt wakker geschud en heeft zijn assistent in iOS 11 weer aangepakt. Daarvoor is wel een beetje afgekeken bij Google Assistant. Binnenkort kan Siri behalve met spraak ook bestuurd worden via tekst berichten. Deze functie was al beschikbaar bij Google Assistant, al moet er wel bij gezegd worden dat deze pas een paar weken ook op geschreven tekst reageert. Daarnaast krijgt Siri ook de Google Now functies om te vertalen en gepersonaliseerde Quick Type suggesties automatisch te opperen.

 

Eigen slimme speaker

Deze is niet een iOS 11 feature, maar moest toch even genoemd worden. Dit was waarschijnlijk het grootste item tijdens Apple’s WWDC 2017 event. Het werd echt tijd, maar het gaat nu dus eindelijk gebeuren. Apple gaat een eigen slimme speaker lanceren: de HomePod. De speaker zal uitgerust zijn met Siri en werkt naadloos samen met Apple’s HomeKit. Uiteraard is de HomePod het antwoord van de iPhone maker op Google Home met de Google’s Assistant. De HomePod is met 350 dollar wel een stukje duurder dan Google’s variant van de speaker. We moeten zeggen dat het ook zo is dat Siri nog niet op hetzelfde niveau is als Google’s virtuele assistent.

HomePod

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters