Maak 2018 tot het jaar van gezond eten met deze vijf apps

Het is een nieuw jaar en misschien is het eens tijd om dat goede voornemen, om eindelijk gezonder te gaan eten, uit te voeren. Het kan tegenwoordig ontzettend lastig zijn om gezond te eten door de extreme hoeveelheid verleidingen, maar er zijn ook allerlei moderne hulpmiddelen om je op het rechte pad te houden en zelfs gezondere gewoontes aan te leren. Deze vijf apps helpen je alvast een handje op weg naar een lekker en gezond 2018.

Fooducate

Fooducate is eigenlijk een afvalcoach, maar zelfs als je niet wilt afvallen is het een aanrader. De app helpt je om gezonder te eten door je onder andere te “educaten” over wat je nu eigenlijk allemaal naar binnen krijgt. Het is bijvoorbeeld meer dan een simpele calorieteller en vertelt je dat de ene calorie niet hetzelfde is als de andere. Daarom houdt de app ook de kwaliteit van de calorieën die je binnenkrijgt bij, in plaats van de hoeveelheid. Als je toevallig wel wilt afvallen, helpt de app je dat op een gezonde manier doen en houdt hij van alles voor je bij. Daarnaast krijg je suggesties om gezonder te eten, gebaseerd op je huidige eetpatroon.

Fooducate

Beschikbaar voor Android en iOS

Foodstand

Bij Foodstand wordt er helemaal niet gekeken naar caloriën, maar wordt er gefocust op het eten van meer planten, minder dierlijke producten en minder verwerkte voedingswaren. Om langzaam aan gezonder te gaan eten komt de app telkens met kleine uitdagingen. De makers weten namelijk maar al te goed dat veel mensen hun snackbar eten gewoon door zullen eten, tenzij iemand het hardhandig van ze afpakt. De uitdagingen in de app zijn gebaseerd op onderzoek naar het creëren van nieuwe gewoontes, zodat je binnen de kortste keren gewend bent aan gezond eten.

Foodstand app gezond eten

Beschikbaar voor Android en iOS

Is My Food Safe?

Soms kan voedsel dat eerst wel gezond was je alsnog ziek maken, omdat het bijvoorbeeld over de datum is. Ook kun je jezelf een voedselvergiftiging bezorgen met je enigszins gezonde zelfgemaakte hamburger, die  nog niet helemaal gaar was. Is My Food Safe? helpt je dit te voorkomen door je essentiële informatie te leren over hoe lang je restjes kunt bewaren en wanneer verschillende soorten vlees gaar genoeg zijn om veilig op te kunnen eten. Daarnaast kun je een quiz doen om te bepalen hoe veilig je keuken is en kun je meer informatie krijgen van experts.

Is My Food Safe?

Beschikbaar voor Android en iOS

Rawvana

Nirvana maar dan met rauw eten bereik je met de app Rawvana. De app is gefeatured in Apple’s Healthy Eating categorie en bereikte op een gegeven moment nummer 1 in de App Store in de categorie Eten en Drinken. Rawvana zit boordevol recepten, die alleen maar gemaakt worden van rauw eten. Zelfs als je bijvoorbeeld groentes eet, kun je veel van goede stoffen in je groentes kwijtraken door ze te koken. Door dingen rauw te eten krijg je alle vitamines lekker binnen. Je krijgt in de app stap voor stap instructies om lekkere gerechten te maken en kunt zelfs meedoen met video’s. Onder andere een vegetarische hamburger, pizza en pasta bolognese staan op het menu.

Rawvana

Beschikbaar voor Android en iOS

EatingWell Healthy in a Hurry

Natuurlijk wil je toch ook niet alleen maar rauwe dingen eten en dat hoeft ook helemaal niet om gezond te zijn. EatingWell is een magazine, dat zijn originele Healthy in een Hurry collectie gratis aanbiedt in een app. Het is een selectie van 200 recepten met duidelijke instructies. De recepten zijn gemaakt door professionals en uitgebreid getest. En mocht je door de 200 recepten heen zijn, kun je tegen betaling nog meer recepten downloaden uit andere EatingWell collecties.

EatingWell

Beschikbaar voor Android en iOS

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters