Deze vijf apps voor in het verkeer besparen je behoorlijk wat boetes en frustraties

Iedereen heeft er een hekel aan. In de file staan terwijl je al te laat bent. Wanneer je daarna lekker doorscheurt wordt je vervolgens ook nog eens geflitst. Gelukkig zijn er behoorlijk wat verkeersapps die je hiervoor kunnen behoeden. Dit zijn de vijf beste apps, die je waarschuwen voor onder andere files en flitspalen.

Flitsmeister

Met meer dan een miljoen gebruikers is Flitsmeister één van de bekendste apps om je te helpen in het verkeer. De app houdt je op de hoogte van alle files, flitspalen, ongevallen en wegwerkzaamheden op je route. Maar jij kunt ook zelf meehelpen om Flitsmeister zo actueel mogelijk te houden. Gebruikers kunnen namelijk berichten doorgeven over bijvoorbeeld een net geplaatste flitspaal of een ongeluk dat pas is voorgevallen. Zo helpen de automobilisten elkaar om zonder frustraties het verkeer door te komen.

Beschikbaar voor iOS en Android

Flitsmeister

Waze

Ook Waze is één van de verkeersapps welke actueel wordt gehouden door de gebruikers zelf. Duizenden automobilisten zijn constant bezig om de Google app te voorzien van de laatste ontwikkelingen. De app geeft je niet alleen informatie over files, maar je wordt ook gewaarschuwd voor stilstaande voertuigen, controles, wegafsluitingen en gevaarlijke situaties.

Beschikbaar voor iOS en Android

Waze verkeersapp

HERE WeGo

Het voordeel van Here WeGo is dat de verkeersapp ook offline werkt. Via GPS zijn alle kaarten nog steeds beschikbaar en hoef je je databundel niet op te maken. Het is een gratis app van BMW, Mercedes en Audi. In de app heb je toegang tot een routeplanner en kun je ook satellietbeelden bekijken. Uiteraard biedt de app ook actuele verkeersinformatie en wordt je onder ander gewaarschuwd voor vervelende files. De app kun je natuurlijk ook gebruiken wanneer je gewoon in de stad rondloopt en die ene winkel niet kan vinden.

Beschikbaar voor iOS en Android

Here Wego app

Flitsnav

Flitsnav helpt je perfect op weg in Nederland en België. De app waarschuwt je voor alle snelheidscontroles op snelwegen, tussendoor wegen, N wegen en binnen de bebouwde kom. Ook behoedt Flitsnav je voor het krijgen van boetes door alle bekende trajectcontroles en flitspalen braaf door te geven. In de laatste versie kunnen gebruikers ook een “attentie” melding doorgeven, wanneer een gevaarlijke situatie zich voordoet. Zo worden andere automobilisten ook meteen gewaarschuwd. Een pluspunt aan de app is dat het op de achtergrond draait.

Beschikbaar voor iOS en Android

Flitsnav

TimesUpp

TimesUpp gaat nog een stapje verder dan de andere verkeersapps en houdt rekening met je persoonlijke schema en reisplannen. Wanneer je een afspraak in de agenda zet gaat de app aan de hand van de laatste verkeersinformatie een schema voor je opstellen. Hij vertelt je precies hoe laat je moet vertrekken om nog op tijd aan te komen. En je hoeft daarvoor ook niet perse met de auto te gaan. Ook wanneer je lopend of op de fiets of zelfs met de bus op pad gaat, zorgt de app ervoor dat je altijd op tijd bent.

Beschikbaar voor iOS en Android

TimesUpp één van de enige verkeersapps met een persoonlijke planner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Automon Pokémon Go Politie

Politie Nederland komt met eigen variant Pokémon Go: Automon lees verder

Pokémon Go Halloween

Pokémon Go Halloween-event bevestigd: nieuwe Pokémon vangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters