Vijf features die we in iOS 11 willen zien

Later in het jaar mogen we de nieuwe update van Apple’s besturingssysteem in gebruik gaan nemen. Er wordt veel verwacht van iOS 11. De update zou onder andere grote veranderingen in het design met zich meebrengen en verbeteringen voor de iPad. Dit zijn vijf features die wij graag terug zouden willen zien in iOS 11.

Standaard rij met cijfers op keyboard

Als je aan het typen bent en je wilt een paar getallen toevoegen moet je telkens van keyboard veranderen. Op zich is dit begrijpelijk op de standaard iPhones in verband met de beschikbare ruimte. Maar Apple zou er best over na kunnen denken om boven het standaard keyboard een rij met cijfers toe te voegen voor de grotere iPhone Plus modellen en de iPad. Dat voelt een stuk “natuurlijker” en scheelt een hoop frustraties en tijd.

Typen door te swipen

Over keyboards gesproken, het zou ook fijn zijn om sneller te kunnen typen door over de letters te swipen. Het is nu natuurlijk wel mogelijk om een keyboard van een ander bedrijf te installeren voor deze feature. Veel mensen wagen zich hier echter niet aan in verband met veiligheidsredenen. Mensen die wel de keyboards hebben geprobeerd zijn doorgaans ook niet tevreden over hoe ze werken. Het zou fijn zijn als deze functionaliteit standaard in het keyboard  van Apple zelf aanwezig zou zijn.

Swipe typen: gewenste feature in iOS 11

Video resolutie settings binnen camera app

iPhones kunnen tegenwoordig 4k video’s schieten. En hoewel dit erg fijn is, is het wel een beetje raar dat je de camera app moet verlaten om de video resolutie in te stellen. Om te wisselen tussen 4k opnames en de normale 1080p resolutie moet je naar de instellingen van de iPhone zelf gaan.  Zou er in iOS 11 misschien een knop kunnen zijn binnen de app zelf om de video settings in te stellen?

Organiseren van de iconen

Het kan nu al een tijdje op Android toestellen, maar voor Apple is het tot nu toe geen prioriteit geweest. De iconen van de apps vallen bij de iPhone automatisch in een rooster en het is niet mogelijk om daar lege ruimtes tussen te krijgen om het bijvoorbeeld overzichtelijker te maken. Het is waar dat je scherm er dan nooit chaotisch uitziet, maar toch zouden we graag zelf willen bepalen hoe we de iconen op het scherm organiseren.

iPhone

Standaard apps instellen in iOS 11

Als laatste zou het erg gewaardeerd worden wanneer je zou kunnen instellen welke browser je bijvoorbeeld standaard wil gebruiken.  Veel mensen gebruiken Safari maar, omdat links toch altijd daarin geopend worden en het vervelend is om extra moeite te doen om deze in bijvoorbeeld Chrome te openen. Maar veel mensen prefereren andere apps dan de standaard ingestelde apps van Apple. Zo wordt Google Maps vaak fijner gevonden dan het navigatiesysteem van Apple zelf en willen veel mensen een andere app gebruiken om muziek af te spelen. Helaas zien we het niet zo snel gebeuren dat Apple deze feature zal inbouwen, aangezien bedrijven toch graag hun eigen producten promoten.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters