Vijf iPhone trucs die je niet allemaal kent

De meeste iPhone gebruikers zijn redelijk goed op de hoogte van wat hun toestel allemaal wel niet kan. Toch blijven er altijd een paar features waar je eigenlijk alleen per toeval tegenaan loopt. Of wanneer iemand ze voor je op een rijtje zet natuurlijk. Deze vijf iPhone trucs maken je toestel nog net iets handiger.

Flashlight makkelijk uitschakelen

Iedereen weet wel dat je makkelijk je flashlight aan kunt schakelen terwijl je scherm vergrendeld is. Hiervoor hoef je alleen van beneden naar boven te swipen en de zaklantaarn te selecteren. Wat de meeste mensen niet weten is dat je vervolgens niet terug hoeft te gaan naar het control center om hem weer uit te schakelen. Wanneer je flashlight aan staat op het vergrendelscherm hoef je alleen kort naar links te swipen en weer los te laten. De iPhone denkt dan dat je de camera gaat openen en schakelt de flashlight hiervoor automatisch uit.

iPhone vergrendelscherm

Alle tabs in safari bekijken

Als je op zoek bent naar een bepaalde tab in Safari is het soms moeilijk te vinden in het trapsgewijze menu dat de browser je laat zien van alle geopende tabs. Door je toestel te draaien in de liggende positie zie je volledige thumbnails van de geopende pagina’s. Wanneer je al een pagina open hebt staan, kun je in de liggen positie een uitzoom beweging maken over scherm. Hierop krijg je ook weer de volledige thumbnails te zien.

iPhone trucs: iPhone Safari tabs

Oneindig inzoomen op foto’s

Soms wil je net wat verder inzoomen op foto’s dan je iPhone toelaat. Om lekker eigenwijs toch verder in te zoomen kun je een foto bewerken en iets kleiner maken met de crop tool. Nadat je de wijziging hebt opgeslagen kun je naar hartelust inzoomen.

Tekst sneller wissen

Wanneer je getypte tekst wilt wissen en de backspace knop op het keyboard ingedrukt houdt, gaat het deleten op een gegeven moment sneller. Maar op iPhone smet 3D touch hoef je zelfs die paar seconden niet te wachten om je tekst sneller uit te vegen. Wanneer je wat harder op de backspace knop drukt gaat het deleten meteen sneller. Door de druk wat te verminderen wordt ook de snelheid verminderd.

iPhone

Een bepaald woord zoeken op een webpagina

Dit is één van de iPhone trucs waar je eigenlijk niet zonder kan. Veel mensen weten niet dat je, net zoals op je laptop, kunt zoeken naar een bepaald woord op een geopende pagina in de browser. Typ het woord dat je op de pagina wil zoeken in de balk waar de url ook in staat, maar druk daarna niet op de “Ga” knop. Op het display verschijnt de optie om het getypte woord te zoeken op de pagina. Soms moet je nog iets verder naar beneden scrollen om de optie zichtbaar te maken.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters