Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn

Naast je tv is je smartphone het apparaat bij uitstek om lekker niks mee te doen. Hoewel je niet daadwerkelijk niks doet en toch uren met het apparaat bezig bent, heb je toch uiteindelijk niet zoveel bereikt met eindeloze feeds en filmpjes van katten bekijken. Dit zijn zes manieren om toch dingen op je toestel te doen, waar je trots op kunt zijn en productief van wordt. Overigens is het helemaal niet erg om af en toe toch lekker te niksen.

Help de wetenschap een handje

Productief zijn kan zich uiten op allerlei verschillende manieren. Met deze tip help je mee aan wetenschappelijk onderzoek, zonder dat je daadwerkelijk iets hoeft te doen. Je kunt dus lekker werken, terwijl je verder gaat met Netflix. Wetenschappers kunnen namelijk de rekenkracht van Android toestellen gebruiken om een steentje bij te dragen. Met Secchi wordt je telefoon een meetinstrument voor fytoplankton en met Folding@Home van Sony and Stanford University help je mee om eiwitvorming te bestuderen.

wetenschapper

Leer van alles

Er zijn behoorlijk wat apps, waarmee je van alles en nogwat kunt leren en zelfs je IQ kunt opkrikken. Met de Lumosity, Elevate en Peak kun je bijvoorbeeld je geheugen, probleemoplossend vermogen en aandachtsspanne een oppepper geven. Met Duolingo leer je allerlei verschillende talen. Ook met Memrise kun je talen leren, maar daarnaast kun je over bijna alles wel een lesje vinden. Leer bijvoorbeeld wat meer over Romeinse goden, autotechniek of programmeren.

productief met Lumosity

Doe productief een workout

Van smartphones wordt je helemaal niet lui. Tenminste, niet als je de apparaatjes gebruikt om lekker fit te worden. Er zijn allerlei apps te downloaden, die je helpen met het rennen van een marathon tot eindelijk die sixpack voor elkaar krijgen. Sworkit en Couch to 5k helpen je om van de bank af te komen. En als je echt niet wilt opstaan is er altijd nog Wakeout. Deze app heeft je wel door en zorgt ervoor dat je je workout gewoon in bed kunt doen. Geen smoesjes meer dus.

Wkaeout

Lees eindelijk eens die artikelen

Als je online aan het surfen bent, kom je vaak artikelen tegen waar je op dat moment even geen tijd voor hebt. Je bedenkt je dat je ze later wel gaat lezen, maar tegen die tijd ben je ze meestal weer kwijt. Met apps zoals Flipboard, Pocket en Readability kun je artikelen opslaan voor later. Als je weer eens in één of andere rij staat te wachten, is dat een mooi moment om ze weer op te zoeken.

Doe iets goeds voor de mensheid

Niet iedereen wil lid worden van een goed doel en soms zijn je financiën ook niet helemaal toereikend. Toch kun je ook je medemens helpen zonder dat het je iets kost. Zo kun je met Charity Miles fietsen en joggen om geld vrij te maken voor goede doelen. Als je toch wat minder actief wilt zijn kun je met Donate a Photo van Johnson & Johnson ook foto’s doneren. Per foto mag je een goed doel kiezen, waar 1 dollar aan gedoneerd wordt.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters