Deze vijf nieuwe functies komen binnenkort naar Whatsapp

Whatsapp is de laatste tijd druk bezig met het vernieuwen van de app. Binnenkort zullen er allerlei nieuwe functies komen, die het leven een weer een stukje makkelijker maken. Er komt onder andere een functie om je vrienden makkelijker te vinden en één welke ervoor zorgt dat onbezonnen berichten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Deze vijf functies kunnen we binnenkort verwachten in de app.

Verzonden berichten weer intrekken

Dit is een functie die veel mensen met open armen zullen verwelkomen. Want wie heeft er nou nooit per ongeluk een bericht naar de verkeerde persoon gestuurd, of in dronkenschap iets verzonden dat achteraf toch niet zo handig was? Vanaf december begonnen de eerste berichten over een intrek functie online te verschijnen. Helaas is hij nog steeds niet in de app verschenen, maar volgens de berichten komt hij er zeker aan.

Whatsapp chats bovenin vastzetten

In de meeste mailprogramma’s is het mogelijk een bericht als belangrijk te markeren. Het bericht krijgt dan een vlaggetje of uitroepteken ernaast en blijft bovenaan de lijst staan. De Telegram app heeft deze optie ook al en binnenkort kunnen ook Whatsapp chats vastgezet worden. Handig voor als je geen zin hebt je hele lijst af te zoeken naar dat ene bericht.

Whatsapp chat bovenin vast zetten

Rijke notificaties

Op het moment heeft Whatsapp de optie om direct op een melding van een bericht te reageren, zonder de app zelf te openen. Binnenkort zal dit uitgebreid worden met nog meer rijke notificaties. Zo zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn een gestuurde foto meteen via de melding te bekijken. Via @WABetaInfo is online een foto verschenen van de bèta versie, waarin deze functie al werkt.

Whatsapp rijke notificaties

Fotoalbums versturen

Als je nu een groep foto’s via Whatsapp wil versturen worden de foto’s één voor één naar de ontvanger gestuurd. Met de nieuwe album functie zal het in de toekomst mogelijk zijn om de beelden samen te versturen als album. Wanneer er meer dan vijf foto’s tegelijk worden verstuurd, worden deze automatisch samengebundeld. Dit zorgt ervoor dat er meer foto’s tegelijk verstuurd kunnen worden, zonder dat de chat chaotisch wordt.

Whatsapp album functie

Locatie live delen in groepen

Wanneer je met een groep vrienden afspreekt is het handig om een overzicht te hebben van waar iedereen ongeveer al is. Whatsapp is van plan een nieuwe functie te implementeren, waarbij de locatie van de leden live gedeeld wordt in groepschats. In één van de vroege testversies was het mogelijk om de locatie 1, 2 of 5 minuten te delen of voor onbepaalde tijd. Aangezien het om een testversie ging, is het onbekend hoe deze functie uiteindelijk in de app zal verschijnen.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters