Deze vijf nieuwe functies komen binnenkort naar Whatsapp

Whatsapp is de laatste tijd druk bezig met het vernieuwen van de app. Binnenkort zullen er allerlei nieuwe functies komen, die het leven een weer een stukje makkelijker maken. Er komt onder andere een functie om je vrienden makkelijker te vinden en één welke ervoor zorgt dat onbezonnen berichten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Deze vijf functies kunnen we binnenkort verwachten in de app.

Verzonden berichten weer intrekken

Dit is een functie die veel mensen met open armen zullen verwelkomen. Want wie heeft er nou nooit per ongeluk een bericht naar de verkeerde persoon gestuurd, of in dronkenschap iets verzonden dat achteraf toch niet zo handig was? Vanaf december begonnen de eerste berichten over een intrek functie online te verschijnen. Helaas is hij nog steeds niet in de app verschenen, maar volgens de berichten komt hij er zeker aan.

Whatsapp chats bovenin vastzetten

In de meeste mailprogramma’s is het mogelijk een bericht als belangrijk te markeren. Het bericht krijgt dan een vlaggetje of uitroepteken ernaast en blijft bovenaan de lijst staan. De Telegram app heeft deze optie ook al en binnenkort kunnen ook Whatsapp chats vastgezet worden. Handig voor als je geen zin hebt je hele lijst af te zoeken naar dat ene bericht.

Whatsapp chat bovenin vast zetten

Rijke notificaties

Op het moment heeft Whatsapp de optie om direct op een melding van een bericht te reageren, zonder de app zelf te openen. Binnenkort zal dit uitgebreid worden met nog meer rijke notificaties. Zo zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn een gestuurde foto meteen via de melding te bekijken. Via @WABetaInfo is online een foto verschenen van de bèta versie, waarin deze functie al werkt.

Whatsapp rijke notificaties

Fotoalbums versturen

Als je nu een groep foto’s via Whatsapp wil versturen worden de foto’s één voor één naar de ontvanger gestuurd. Met de nieuwe album functie zal het in de toekomst mogelijk zijn om de beelden samen te versturen als album. Wanneer er meer dan vijf foto’s tegelijk worden verstuurd, worden deze automatisch samengebundeld. Dit zorgt ervoor dat er meer foto’s tegelijk verstuurd kunnen worden, zonder dat de chat chaotisch wordt.

Whatsapp album functie

Locatie live delen in groepen

Wanneer je met een groep vrienden afspreekt is het handig om een overzicht te hebben van waar iedereen ongeveer al is. Whatsapp is van plan een nieuwe functie te implementeren, waarbij de locatie van de leden live gedeeld wordt in groepschats. In één van de vroege testversies was het mogelijk om de locatie 1, 2 of 5 minuten te delen of voor onbepaalde tijd. Aangezien het om een testversie ging, is het onbekend hoe deze functie uiteindelijk in de app zal verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Linda renkema -

  Ik zou graag nog n functie erbij willen nl een bericht klaarzetten om op n later tijdstip te verzenden, net zoals bij een betaling via online bankieren. . Heel gemakkelijk als je snachts je iets bedenkt maar het op dat tijdstip niet wilt versturen.

  1. stoktok -

   In een zekere vorm kan dat.
   Ik kan per contact een bericht schrijven maar druk dan niet op sent.
   Deze berichten blijven dan staan, je moet ze dan nog wel handmatig versturen.

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters