Dit zijn vijf nieuwe features die Galaxy S9 de moeite waard maken

De Samsung Galaxy S9 is nu al een paar dagen geleden onthuld en zal midden maart ook eindelijk in de winkel liggen. Het toestel bouwt voort op de Galaxy S8, maar komt met zijn eigen charme en vernieuwingen. Dit zijn de vijf nieuwe features van de Galaxy S9, die het toestel zijn flair geven.

Dubbele diafragma-lens

Overduidelijk heeft Samsung veel aandacht besteed aan de camera en het zou dan ook de beste Samsung smartphonecamera tot nu toe zijn. Eén van de dingen die de camera zo bijzonder maakt is de aanwezigheid van een zogenaamde dubbele diafragma-lens. Deze is flexibel en kan gaan van een f/1.5 lensopening naar een f/2.4 opening, waardoor je onder alle omstandigheden mooie foto’s kunt maken. Als er behoefte is aan meer licht, wordt de lensopening groter en andersom. Daarnaast heeft de camera ook een speciale DRAM chip, welke data van vastgelegde beelden meteen op de lens verwerkt en dus niet hoeft door te sturen naar het algemene werkgeheugen van het toestel. Hierdoor krijg je foto’s met minder ruis en wordt je werkgeheugen minder belast.

Samsung Galaxy S9 preview

Galaxy S9 AR Emoji

Een andere nieuwe feature van de Galaxy S9 is AR Emoji. Deze augmented reality emoji’s zijn een soort animoji’s, maar dan toch ook weer niet. Met AR Emoji kun je al eerste inderdaad net als bij de iPhone X een poppetje kiezen en je gezichtsuitdrukking erop overbrengen, zodat je niet meer vast zit aan standaard emoji’s. Maar je kunt ook je gezicht scannen en daarmee een poppetje maken dat “precies” op jou lijkt, inclusief je gezichtsuitdrukkingen.

Samsung Galaxy S9 AR Emoji
Foto: Samsung

Super Slow-mo video’s

Super slowmotion video’s lijken bij alle smartphonemakers populair te zijn en ook Samsung doet daar natuurlijk aan mee. Met de Galaxy S9 krijg je de Super Slow-mo feature, waarmee je 720p HD resolutie video’s kunt opnemen met een snelheid van 960fps. Dankzij de Super Speed Dual Pixel Camera worden je slowmotion beelden helder en scherp en krijg je behoorlijk indrukwekkende video’s. Om te beginnen met opnemen hoef je niet per se op een knopje te drukken, want de camera kan ook zelf beginnen wanneer hij beweging registreert.

Samsung Galaxy S9
Foto: Samsung

Bibxy

De goede oude Bixby is natuurlijk ook van de partij op de Galaxy S9, hoewel hij tot nu toe nog niet veel van zijn wonderbaarlijke prestaties heeft laten zien. Op de S9 voegt hij echter wel nuttige dingen toe aan de camera app. Zo kun je de camera bijvoorbeeld richten op een monument en Bixby geeft je er meteen extra informatie over, zodat je kunt doen alsof je geen cultuurbarbaar bent. Daarnaast kan Bixby ook real-time teksten voor je vertalen en valuta omrekenen. Het vertalen van teksten waar je je camera op richt is op zich niet nieuw en er zijn apps die het voor je kunnen doen. Het is wel fijn dat de functionaliteit meteen in de camera app is ingebouwd.

Galaxy S9 Bixby
Foto: Samsung

Gezichtsherkenning

De Galaxy S8 kwam al met een irisscanner en de Galaxy S9 voegt hier een gezichtsherkenningsfeature aan toe om je toestel te kunnen ontgrendelen. Je denk misschien ook aan Face ID van de iPhone X, maar het 3D beeld dat de S9 van je gezicht maakt, is helaas niet zo geavanceerd als die van Apple. Daarom kun je ook gebruik maken van de zogenaamde Intelligent Scan. Dit is een combinatie van een scan van je gezicht en je iris voor extra veiligheid.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters