Vijf dingen die de OnePlus 5 nog beter zouden maken

De OnePlus 5 is einelijk uit en de meeste mensen zijn onder de indruk. Het toestel combineert premium features met een betaalbare prijs, waardoor je zelfs met een beperkt budget kunt genieten van de laatste technologie. Toch zijn er een paar dingetjes die misschie anders hadden gekund. Deze vijf punten zouden de OnePlus 5 nog net iets beter hebben gemaakt.

OnePlus 5

OnePlus 5 + water = toestel kapot?

Behalve dat bijna alle vlaggenschip toestellen tegenwoordig komen met een randloos ontwerp, zijn de meeste ook bestand tegen water en stof. Daarom is het verrassend dat OnePlus er niet ook voor heeft gekozen de OnePlus 5 deze bescherming te geven. Want als we echt eerlijk zijn gooit iedereen wel eens een drankje om.

Meer kleurenopties

Op het moment komt het nieuwe OnePlus toestel in de kleuren grijs en zwart. Deze staan meteen ook voor respectievelijk de 64GB en 128GB opslag versies. Hoewel de kleuren er strak uitzien, zijn maar twee kleurenopties toch wat beperkend. We zijn tegenwoordig gewend dat er nog minsten een paar extra opties zijn, met daarbij natuurlijk een gouden variant voor extra luxe. Uiteraard zou het nog kunnen dat OnePlus in een later stadium extra kleuren gaat toevoegen.

OnePlus 5 Goud

Spelletjes in stereo

Vaak wanneer je een spelletje speelt op je telefoon of iemand op speaker zet, ga je niet de moeite nemen om eerst je Bluetooth speakers aan te sluiten. Daarom is het fijn wanneer een toestel zelf al stereo geluid kan produceren. Helaas lijkt dit niet in het OnePlus budget te hebben gepast. Aangezien het toestel toch ruimte heeft aan de boven en onderkant, hadden ze daar net zo goed stereo speakers kunnen zetten. Of zoals bij de iPhone 7  de onderste speaker samen met een koptelefoon laten gebruiken om een stereo effect te creëren.

 Snellere mute knop

OnePlus is één van de weinige Android smartphone makers, welke de toestellen uitrust met een fysieke knop om het geluid het zwijgen op te leggen. De manier waarop je het moet doen is echter wat vermoeiend. De knop wordt namelijk ook gebruikt om je ringtone weer aan te zetten en de Do Not Disturb modus in te stellen. Veel mensen zouden de OnePlus 5 net iets fijner vinden met een versimpelde mute knop.

 MuteSmooth slow motion

Als je het nieuwe OnePlus vlaggenschip hebt bemachtigd en slowmotion opnames wil maken, bemerk je dat het net iets beter zou kunnen. Het toestel geeft je de optie om 120 fps beelden te schieten van 1280 x 720 pixels. Bij de meeste vlaggenschepen heb je wat minder beperkte opties. Zo kun je meestal 120 fps slowmotion video’s schieten van 1920 x 1080 pixels en ook 240 fps beelden met 1280 x 720 pixels. Dit zorgt voor net iets beter uitziende footage.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters