Vijf redenen om de Galaxy S9 over te slaan

Sinds twee dagen is de wereld twee nieuwe Samsung Galaxy toestellen rijker. De Samsung Galaxy S9 werd samen met zijn grotere broer tijdens MWC 2018 vol trots onthuld. Het toestel komt met een opvallend featurevolle camera, maar natuurlijk zijn er ook altijd wat mindere punten. Dit zijn de vijf redenen om de Galaxy S9 over te slaan.

Oud design

Als je kijkt naar de Galaxy S9 zou je hem misschien kunnen verwarren met de S8. Hij lijkt namelijk verdacht veel op zijn voorganger en Samsung lijkt niet echt zijn best te hebben gedaan om met een vernieuwd design te komen. Dat is een beetje jammer, wat dat hoort toch bij het proces en geeft je meer waar voor je geld. Het klopt dat de S9 een goed toestel is, maar de S8 werkt ook nog steeds prima en ziet er hetzelfde uit. Misschien is het dan verstandiger om te wachten tot volgend jaar en wordt het design van de S10 wel vernieuwend.

Geen dubbele camera

Uiteraard zijn er wel belangrijke verschillen tussen de S8 en S9, maar over het algemeen is het maar een kleine update. Voornamelijk de camera is goed onder handen genomen en wordt door Samsung zelfs de beste smartphonecamera van het bedrijf genoemd. En hoewel de S9 inderdaad een geweldige camera heeft met een flexibele lensopening, is het toch wat jammer dat hij niet is uitgerust met en dubbele camera. De S9+ is dat namelijk wel. We zien steeds meer toestellen verschijnen met een dubbele camera en het is tegenwoordig eerder de regel dan een uitzondering. Mocht je toch liever voor de dubbele camera van de Plus gaan, moet je wel een extra honderd euro neertellen.

Samsung Galaxy S9 preview

Geen batterij boost

De Galaxy S8 kwam met een 3.000mAh batterij en de Galaxy S9 komt met een 3.000mAh batterij. Zie jij het verschil? Samsung lijkt nog wat getraumatiseerd te zijn na de Galaxy Note 7 toestanden en lijkt niks revolutionairs meer te willen proberen met de batterijcapaciteit. We begrijpen het en niemand heeft ook echt geklaagd bij de S8 toestellen. Maar nu is het een nieuw jaar en is het tijd om weer vooruit te gaan. Sommige andere Android toestellen zitten rond de 4.000mAh batterijcapaciteit en dat kan Samsung best ook.

 

Samsung Galaxy S9

Geen in-display vingerafdrukscanner

Als sinds vorig jaar verwachten we een in-display vingerafdrukscanner bij de Galaxy toestellen en nog steeds is het Samsung nog niet echt gelukt de scanner in het scherm te implementeren. Dit zou komen door onder andere de afrondingen van het infinity display en het feit dat de techniek die voor het infinity display het beste zou zijn, nog duur en niet massaal produceerbaar zou zijn. Volgens de berichten zou Samsung echter volgend jaar wel klaar zijn voor een in-display vingerafdrukscanner. In ieder geval is de scanner bij de S9 wel naar beneden verhuisd in plaats van te hangen naast de camera.

Samsung Galaxy S9

Prijs Galaxy S9

Zoals gezegd is de Galaxy S9 geen gigantische upgrade vergeleken met de Galaxy S8, terwijl de prijs wel een stuk hoger is dan die van de S8. Ja de camera is beter en hij is uitgerust met de nieuwe Snapdragon 845 of Exynos 9810 chipset, maar het is niet alsof de chipsets van de 2017 toestellen nu opeens beroerd zijn. Voor de veranderingen die de S9 brengt, is zo’n groot prijsverschil misschien niet helemaal geoorloofd. Dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten en als je houdt van Samsung, belet niemand je om het toestel te kopen. Het is tenslotte je eigen geld en op zichzelf staand is het gewoon een gelikt toestel.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters