5 redenen om (niet) voor de iPhone 8 en 8 Plus te kiezen

De iPhone 8 en 8 Plus zien er strak en super shiny uit en hebben gelukkig geen vreemde inham in het display gekregen. Maar hoe zit het met de rest van de features? Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de iPhone 8 en 8 Plus te gaan.

Camera

Eén van de beste features van de iPhone 8 Plus is de dubbele camera aan de achterkant. Deze is ten eerste geoptimaliseerd voor AR ervaringen, waarmee we de komende tijd waarschijnlijk veel mee te maken zullen krijgen. Daarnaast is de optische beeldstabilisatie verbeterd en kun je professionele belichtingseffecten toepassen. Daarbij is de camerasoftware dusdanig geoptimaliseerd, dat je eigenlijk nooit meer een slechte foto kunt maken. Hoewel dat natuurlijk ook ligt aan de mensen in de foto’s.

De normale iPhone 8 komt met een enkele 12 megapixel camera met een grotere en snellere sensor. Verder zijn er nieuwe kleurenfilters en een verbeterde pixel-technologie voor mooiere beelden. Deze is ook voorzien van studio-effecten, de portretmodus, verbeterde optische beeldstabilisatie en natuurlijk AR optimalisatie.

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

 

A11 processor

Zowel de iPhone 8 als de iPhone 8 Plus hebben Apple’s nieuwe A11 chip gekregen. Deze zeskernige processor werkt sneller dan ooit en is gemaakt op het efficiëntere 10nm proces. De chip zou de toestellen even snel, zo niet sneller, maken dan een desktop computer. Ook zorgt de A11 ervoor dat je batterij langer meegaat.

Draadloos opladen

iPhones kunnen nu eindelijk ook draadloos opladen en dat kan zelfs wat sneller dan normaal. Je moet er nog wel een extra accessoire voor kopen, maar je kunt dan ook meteen je  Apple Watch mee opladen. Overigens kun je met de iPhone X ook draaddloos opladen en komt deze ook met een geweldige camera en de A11 chipset. Het voordeel van de iPhone 8 en 8 Plus is echter dat ze wel een stuk goedkoper zijn dan de X.

 

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Geen Dual Sim

Steeds meer smarpthonemakers komen tegenwoordig met dual sim toestellen. Hiermee kun je een extra SIM kaart toevoegen, voor bijvoorbeeld zakelijke contacten of wanneer je op reis is. Vaak kan de tweede SIM poort ook gebruikt worden voor een MicroSD kaart. Maar daar hoeven we het niet over te hebben, aangezien je in geen enkele iPhone een MicroSD kaart kunt stoppen.

iPhone 8 en 8 Plus zonder OLED display, gedateerd design

Waar OLED schermen steeds populairder worden, hebben deze toestellen nog de “oude” LCD panelen gekregen. Op zich is daar niks mis mee, maar de kwaliteit van OLED displays is wel vele malen beter en je scherm komt er echt mee tot leven. Ook is het zo dat volgend jaar steeds meer smartphonemakers zullen kiezen voor OLED displays, en je dan dus meteen al met een verouderd toestel rondloopt. Al helemaal als je naar de schermranden kijkt! De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn allesbehalve budgetmodellen, al helemaal in Nederland. Toch moet je het met een oud design doen, terwijl de concurrentie wel op dit prijspunt het nieuwste van het nieuwste biedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy S9 Plus

Gelekte renders Samsung Galaxy S9 tonen uiteindelijke toestel lees verder

Maak kennis met de Samsung Galaxy Note 8: Star Wars Edition lees verder

Apple iPhone X vs OnePlus 5T

OnePlus 5T vs. Apple iPhone X snelheidstest: duurder is niet altijd beter! lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Leaker lekt geheime wapen Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone X gebruikers ontdekken nu pas verborgen feature Face ID lees verder

Huawei Nova 3

Foto’s Huawei Nova 3 gelekt: dubbele camera en meer! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters