Vijf redenen om (niet) voor de Motorola Moto X4 te kiezen

Vol trots werd de Motorola Moto X4 gepresenteerd tijdens IFA 2017. Het vierde toestel van de Moto X serie is niet meer het vlaggenschip van Motorola, maar is hierin vervangen door de Moto Z2 toestellen. Toch komt het toestel met een paar interessante features, welke het toch de moeite waard maken. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de Moto X4 te gaan.

Google Assistant en Alexa

Wat is er fijner dan maar één assistent? Twee assistenten natuurlijk.  De Moto X4 komt Met Google Assistant en Amazon’s Alexa. Handig als je al één van de twee gewend bent en ze hebben allebei hun eigen krachten. Als je veel via Amazon bestelt, gaat dat handig via Alexa en Google Assistant weet veel van je vragen te beantwoorden. Alexa is verder ook handig om je toestel te gebruiken, terwijl hij eigenlijk vergrendeld is.

Motorola Moto X4

 

Dubbele camera met leuke bewerkingsmogelijkheden

Ook de Moto X4 heeft dit jaar een dubbele camera gekregen. Motorola heeft gekozen voor dezelfde setup als bij de LG G6 en V30. Hierbij wordt de hoofdcamera gecombineerd met een groothoeklens. Bij de X4 is dit een 8 megapixel lens, waarmee je 120 graden groothoek beelden kunt schieten. Daarnaast heb je ook nog een paar leuke effecten, die je op je foto’s kunt toepassen. Zo kun je nadat je een foto hebt gemaakt, instellen op welk deel van de foto je de focus wilt leggen. Om extra focus op een beeldelementen te zetten kun je alles behalve dat gedeelte zwart/wit maken. Aan de voorkant vinden we een 16 megapixel lens, waarmee je zelfs in het donker nog heldere selfies maakt.

Premium uitstraling

Het toestel ziet er elegant uit en komt en past wat het uiterlijk betreft perfect tussen de premium vlaggenschepen van de andere smartphonemakers. Hoewel het design veel weg heeft van de Moto G5 Plus, straalt de X4 meer luxe uit door de glazen afwerken en het metalen frame.

Geen verwisselbare modules

Voor sommige mensen zal dit een pluspunt zijn en voor anderen weer een nadeel. Met de Moto X heeft Motorola het modulaire ontwerp laten varen en kun je dus de magnetische extra componenten niet meer toevoegen. Hiermee kon je bijvoorbeeld van de Moto Z een speaker of projector maken. Aan de andere kant ziet de Moto X er wel weer wat strakker uit dan de Moto Z, doordat er geen rekening meer gehouden hoeft te worden met de bevestiging van de verschillende modules.

Moto Z modules

Moto X4 is budgettoestel geworden

Waar de Moto X toestellen altijd premium telefoons waren, is de X4 ondanks het premium uiterlijk toch een budget toestel geworden. Hiermee richt Motorola zich meer op mensen die niet de hoge vlaggenschip prijzen kunnen betalen. Voor 399 euro heb je namelijk al een Moto X4.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters