Met deze vijf tips blijft je smartphone langer goed

Smartphones zijn over het algemeen niet de allergoedkoopste gadgets en het is zonde als je toestel sneller kapot gaat dan nodig is. Zeker aangezien je dit met een paar simpele stappen makkelijk kunt voorkomen. Natuurlijk begeeft elk apparaat het op een gegeven moment (met misschien als uitzondering je oude Nokia), maar met deze vijf tips houdt je je smartphone langer gezond en happy.

Veilig in een hoesje of case

Eén van de eerste dingen die je kunt doen om je nieuwe smartphone te beschermen is uiteraard het kopen van hoesje of case. Deze komen in allerlei vormen en soorten, waarbij de één nog geweldigere dingen belooft dan de ander. Een hoesje kan de impact absorberen wanneer je toestel valt en helpen om de glazen elementen heel te houden. Naast een hoesje of case helpt een screenprotector ook enorm. We weten allemaal dat het display één van de eerste dingen is die kapot gaat, maar die barsten kun je grotendeels gewoon voorkomen.

Ringke Fusion

Clean clean clean

Niet alleen je eigen lichaam vindt het fijner om schoon te zijn, maar ook je smartphone doet het beter als hij niet te maken heeft met stof en plakkerige smurrie. Vooral bij de openingen in het toestel is de kans groot dat daar allerlei ongewenste substanties naar binnen dringen.  Om je toestel schoon te houden bestaan er allerlei schoonmaak pakketjes. Hierbij krijg je vaak een zachte pluisvrije doek, een spuitbus met perslucht en alcohol of gedistilleerd water.

Smartphone schoonmaken

Wees lief voor de batterij

Na het display is de batterij het tweede onderdeel, waaraan je kunt merken dat het niet meer zo lekker gaat met je telefoon. Naarmate je toestel ouder wordt, merk je vaak dat je de batterij steeds sneller leeg is, totdat je hem uiteindelijk maar constant aan de oplader laat hangen. Over het algemeen vindt je batterij het minder fijn om gedurende langere periodes opgeladen te worden en om helemaal leeg te lopen. Dus in plaats van ’s nachts je toestel op te laden terwijl je slaapt, kun je hem beter telkens een korte periode opladen gedurende de dag. Daarnaast is je batterij ook minder blij met extreem lage of hoge temperaturen. Hierbij zijn snelle temperatuurschommelingen al helemaal uit den boze.

smartphones opladen

Die vervelende updates zijn toch ergens goed voor

Soms heb je gewoonweg geen zin om alweer een update te doen. Meestal duurt het een eeuwigheid voordat je je toestel weer kunt gebruiken en zo vaak hoeft er toch ook alweer niet geupdate te worden? Om je toestel langer mee te laten gaan is het meestal toch wel verstandig om te updaten. Ook app updates kun je over het algemeen beter zo snel mogelijk uitvoeren. De updates komen vaak met een verbeterde beveiliging en bug fixes, wat je toestel ten goede komt.

Er zijn wel een paar uitzonderingen op de regel. Als je toestel al wat ouder is, kan het verstandig zijn om nog even te wachten met de update. Een smartphone die drie jaar oud is, kun je misschien zelfs beter niet updaten aangezien de update misschien te zwaar voor het toestel zou kunnen zijn. Hierdoor zou je smartphone erg langzaam kunnen worden en andere problemen krijgen. Met een ouder toestel kun je juist beter eerst even wachten en onderzoeken of er meldingen opduiken over problemen met de update in combinatie met je toestel.

Een volle smartphone is geen “happy camper”

Het lijkt een onoverkoombaar probleem te zijn. Hoeveel ruimte je ook beschikbaar hebt op je telefoon, op een gegeven moment lijkt dit toch veel te weinig te zijn en heb je weer te maken met een propvol toetsel. Als er niet genoeg ruimte is, kan dat echter voor een reeks aan prestatieproblemen zorgen. Je toestel moet dan extra werk verrichten om bijvoorbeeld nieuwe data toch ergens kwijt te kunnen en gaat schuiven met bestanden. Niet alleen werkt je toestel hiermee overuren, maar hij wordt ook trager. Zorg ervoor dat je altijd redelijk wat ruimte vrij hebt, door bijvoorbeeld gebruik te maken van verschillende cloud-opslagdiensten zoals iCloud, Google Drive en Dropbox. Zo heb je toch al je foto’s soort van bij je, terwijl je toestel niet omkomt in de bestanden. Overigens is het altijd verstandig om nog een extra backup te hebben op bijvoorbeeld je computer of externe harde schijf.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters