Deze vijf dingen zouden we graag anders zien bij de nieuwe iPhone X

Hoewel de iPhone X komt met allerlei interessante features en de geavanceerde TrueDepth camera, zijn er natuurlijk altijd nog verbeterpunten. Dit jaar mogen we weer nieuwe modellen verwachten en we zouden graag zien dat deze vijf dingen net iets anders aangepakt zouden worden bij de nieuwe iPhone X.

Touch ID terug

We weten dat smartphonemakers vorig jaar in de weer waren met vingerafdrukscanners, die niet meer aan de voorkant pasten door smaller wordende randen. Het lukte niet om de scanners in de displays te verwerken en Apple koos ervoor om Touch ID helemaal weg te halen en te gaan voor Face ID. En hoewel veel mensen Face ID geweldig vinden, zijn er nog steeds veel gebruikers die liever ook de optie hebben om gewoon de goede oude vingerafdrukscanner te gebruiken. Inmiddels is het Synaptics gelukt om vingerafdrukscanners in het display te kunnen verwerken, dus het zou fijn zijn als de nieuwe iPhone X met Face ID en een in-display Touch ID feature zou komen.

iPhone 7 Touch ID

Control Center makkelijker bereikbaar

Normaal gesproken swipe je vanaf onderaan naar boven om snel jaar je control center te gaan. Bij de iPhone X is dat gebaar echter gereserveerd om naar het Home scherm te gaan en moet je nu vanaf de rechterboven hoek naar beneden swipen. Aangezien de iPhone X behoorlijk groot is, kun je dat niet echt makkelijk met één hand doen. Bij andere iPhones kun je gewoon je toestel met een hand vasthouden en even met je duim omhoog swipen. Aangezien mensen toch vaak naar het control center gaan, zou het fijn zijn als er praktischere swipe beweging zou komen om er te komen. Misschien een swipe naar boven vanaf de hoek rechtsonder?

Hoe leeg is de batterij?

We zullen het niet meer hebben over hoe de beruchte inham er vreemd uitziet, maar de zogenaamde notch heeft er wel voor gezorgd dat je nu op je display niet meer in een oogopslag kunt zien hoeveel procent je batterij nog is opgeladen. In plaats daarvan zie je alleen het icoontje van een batterij die steeds leger wordt en moet je naar de control center om het percentage te bekijken (en we weten dat dat niet altijd even soepel gaat). Het zou fijn zijn als het bij de nieuwe iPhone X wel mogelijk zou zijn om een percentage op het scherm te zien. Apple zou gebruikers de keuze kunnen geven om te kiezen voor het icoon of het percentage, desnoods zonder percentage teken als het niet past.

iPhone X batterij

Betere camera software

Je kunt zowel met de selfiecamera als dubbele camera zeker mooie beelden maken met de iPhone X, maar veel mensen zijn het erover eens dat hij het niet beter doet dan de Pixel 2. De Pixel 2 zou vaak zelfs betere foto’s maken. Met de geavanceerde TrueDepth camera en dubbele hoofdcamera, tegenover de simpelere selfiecamera en enkele hoofdcamera van de Pixel 2, zou de iPhone X in theorie veel betere foto’s moeten kunnen maken. Het lijkt erop dat de software achterloopt op de hardware en met verbeterde software zou de volgende iPhone X meest briljante foto’s en video’s moeten kunnen leveren.

Apple iPhone X hands-on

Nieuwe iPhone X in meer kleurtjes

Hoewel de iPhone X er gelikt uitziet in zowel Zilver als Spacegrijs, zouden we bij de volgende modellen toch wat meer kleur willen zien. De meeste mensen vinden het fijn om een grotere keuze te hebben en de juiste kleur zou een twijfelende koper net dat laatste zetje kunnen geven. We weten dat je sowieso een case moet kopen voor je iPhone X, maar ieder toestel zou er in ieder geval in het goud en rose goud moeten zijn.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters