Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9

Het zal je niet zijn ontgaan dat Samsung onlangs de Galaxy Note 9 heeft gelanceerd. Wat meteen opvalt is dat hij behoorlijk veel op de Galaxy Note 8 van vorig jaar lijkt. Gelukkig zijn er toch wel verschillen tussen de twee en is de Note 9, afgezien van het design, toch echt een verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Dit zijn de vijf grote verschillend tussen de Galaxy Note 8 en de Note 9.

Groter display

Ok, deze eerste is misschien niet een al te groot verschil. Het display is bij de Note 9 van 6,3 inch gegroeid naar 6,4 inch. Hiermee is hij een klein stukje groter geworden, maar wel bijzonder is het feit dat de Note 9 hiermee het grootste display heeft dat we ooit bij een Galaxy toestel hebben gezien. Volgens de geruchten zou ook Apple op groot inzetten en later dit jaar komen met de iPhone X Plus met zijn 6,5 inch display.

Samsung Galaxy Note 9

Slimme camera Galaxy Note 9

Op cameragebied zijn er wel grote veranderingen. De dubbele camera is een stuk slimmer geworden en komt ten eerste met de flexibele lensopeningen, die we ook bij de Galaxy S9 zagen. Deze wordt automatisch aangepast in afstemming op de belichtingsomstandigheden. Daarnaast denkt de camera met je mee over hoe je je object zo goed mogelijk op de foto krijgt. Eerst analyseert hij om wat voor object het gaat en kiest dan automatisch één van de 20 categorieën. Op basis hiervan worden verschillende kleurinstellingen gekozen, zodat je de best mogelijke foto maakt. Ook wanneer er een vlek op de lens zit of iemand zijn ogen dicht heeft, denkt de camera mee en krijg je een melding.

Veel grotere batterij

Bij de Galaxy Note 8 leek Samsung nog wat huiverig om te veel te doen met de batterij, maar dit jaar gaat de smartphonemaker er helemaal voor. Waar de Note 8 het moest doen met een 3.300mAh batterij, heeft de Note 9 een behoorlijke 4.000mAh batterij gekregen. Dit is meteen ook de grootste batterij ooit bij een Galaxy toestel en zou volgens Samsung de hele dag meegaan.

Samsung Galaxy Note 9

Onder de motorkap

De buitenkant mag er dan behoorlijk hetzelfde uitzien, maar onder de motorkap vinden we duidelijke veranderingen. De processoren van vorig jaar zijn vervangen door nieuwe 10 nm chipsets en de opslagruimte heeft een behoorlijke boost gekregen. Waar je met de Note 8 kon kiezen tussen 64GB, 128GB of 256GB, krijg je bij de Note 9 128 GB of maar liefst 512GB aan opslagruimte. Wat het werkgeheugen betreft is er dit jaar een model met 8GB RAM, waar 6GB vorig jaar de grootste optie was.

S Pen afstandsbediening

Niet alleen het toestel zelf maar ook de iconische S Pen is aangepakt dit jaar. Afgezien van het feit dat je nu nog nauwkeuriger kunt tekenen en je aantekeningen kunt maken, is de stylus tegenwoordig ook een afstandsbediening geworden. Zo kun je hem gebruiken om foto’s te maken, door je presentaties heen te gaan en bijvoorbeeld om je muziek en video’s te besturen. Dat doet de S Pen van vorig jaar hem niet na.

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Toch is het helaas niet allemaal koek en ei met de Note 9. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor het toestel te gaan.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters