Vijf verschillen tussen Samsung Galaxy Note 7 en Galaxy Note Fan Edition

Iedereen is wel bekend met de nare geschiedenis van de Galaxy Note 7. Samsung kon het echter niet gewoon achter zich laten en heeft een nieuwe versie van het toestel uitgebracht onder de naam Samsung Galaxy Note Fan Edition. Waarschijnlijk is gekozen voor deze toevoeging, aangezien je een behoorlijk grote fan moet zijn van de Note 7 om het nog een keer te willen proberen. Het toestel is deels gemaakt van onderdelen die er nog waren van de Note 7 en zou in ieder geval niet meer moeten ontploffen. Dit zijn de vijf verschillen tussen de oude Galaxy Note 7 en de herboren Galaxy Note FE.

Een veilige 3200mAh batterij

Het belangrijkste en meest noodzakelijke verschil tussen de twee toestellen is dat de Fan Edition uitgerust is met een veilige batterij. Deze is echter van 3500mAh van de originele Note 7 gegaan naar een 3200mAh batterij. De nieuwe batterij voldoet aan de acht veiligheidschecks van Samsung. Hij gaat misschien iets minder lang mee, maar je hebt in ieder geval niet meer de kans dat je toestel in vuur en vlam staat.

Samsung Galaxy Note 7 terugroepactie veilig

Samsung Galaxy S8 interface

Hoewel de Galaxy Note FE een remake is van de Galaxy Note 7 is het toestel uitgerust met met het userinterface van de Galaxy S8 en S8+. Praktisch gezien zie je niet heel veel verschillen tussen het oude en nieuwe interface, maar er zijn toch wel een paar.

Samsung Galaxy S8 interface

Ook Bixby is van de partij

De Galaxy S8 toestellen hebben niet alleen hun interface aan de Fan Edition gegeven, maar ook de nieuwe virtuele assistent springt een stap terug naar de vernieuwde Note 7. Je kunt tenslotte niet een S8 interface hebben zonder Bixby. Hoewel de FE zelf niet is uitgerust met een speciale Bixby knop, kun je hem wel via de software oproepen.

Galaxy Note Fan Edition krijg Snapdragon 821 upgrade

Waar de Note 7 kwam met een Snapdragon 820 of Exynos 8890 chipset is de Note FE uitgerust met een Snapdragon 821 processor. Uiteraard heeft Samsung er niet voor gekozen een Snapdragon 835 aan het toestel te schenken, aangezien deze de Galaxy S8 telefoons extra aantrekkelijk maakt.

Snapdragon 821

Subtiele verschillen uiterlijk

Wanneer je de beide toestellen bestudeert zie je dat er wat subtiele verschillen zijn tussen de twee. Ten eerste heeft de Fan Edition net zoals de Galaxy S8 en S8+ geen Samsung logo gekregen onder de oor speaker. Daarnaast is aan de achterkant de tekst Fan Edition toegevoegd om duidelijk te maken om welk toestel het gaat.

Samsung Galaxy Note Fan Edition

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters