5 verschillen tussen LG V30 en LG V30S ThinQ

Onlangs heeft LG een vernieuwde versie van de LG V30 onthuld: de LG V30s ThinQ. Het nieuwe model heeft veel features van zijn voorganger overgenomen en qua uiterlijk lijkt hij precies hetzelfde. Uiteraard zijn wel verschillen en deze hebben voornamelijk met de camera te maken met zijn nieuwe AI features. Dit zijn de vijf verschillen tussen de LG V30 en LG V30S ThinQ.

Werkgeheugen en opslagruimte

Waar de LG V30S ThinQ dezelfde processor, dubbele camera, IP68 certificatie en batterij heeft als de V30, komt hij wel met extra werkgeheugen en opslagruimte. In de standaard V30 vinden we 4GB RAM en 128GB opslagruimte. Dit is vermeerderd naar 6GB RAM en 256GB opslagruimte bij de V30S ThinQ.

LG V30S ThinQ

LG V30S ThinQ AI Cam

Het belangrijkste verschil tussen de twee toestellen zit hem in de toevoeging van kunstmatige intelligentie bij het nieuwe toestel. Zo analyseert de AI CAM de omgeving, wanneer je een foto of video wilt gaan maken. Hierbij kan hij onderscheid maken tussen een portret, dieren, een stad, bloemen, zonsopgang, zonsondergang, voedsel en een landschap. Nadat de AI heeft besloten wat voor scenario het is, bepaalt hij zelf wat de geschikte camera instellingen zijn.

QLens

Ook de QLens feature is nieuw bij de ThinQ. Hiermee herkent de camera objecten die je in het echte leven tegenkomt en kan hij voor je opzoeken of je die kunt kopen op Amazon of vindt hij bijvoorbeeld plaatjes van het desbetreffende object bij Pinterest. Zo hoef je niet het hele internet af te speuren om dat ene ding te vinden dat je bij iemand in de trein zag. Probeer echter niet te creepy over te komen als je het object stiekem probeert te fotograferen.

LG V30 ThinQ

Bright Mode

De nieuwe Bright Mode zorgt ervoor dat je foto’s wat meer verlicht worden zonder ruis, als je je in een donkere omgeving bevindt. Het speciale algoritme gaat aan de slag en bundelt vier pixels samen tot een enkele. Het beeld wordt hierdoor helderder, maar je foto’s krijgen wel een iets lagere resolutie dan normaal aangezien je minder pixels hebt.

Nieuwe kleurtjes

Als laatst komt de LG V30S ThinQ ook in twee nieuwe kleurtjes om hem duidelijk te differentiëren van de oude LG V30. Als je iemand ziet rondlopen met een V30 in de kleur Moroccan Blue of Platinum Gray, dan weet je dat het helemaal niet om de LG V30 gaat maar om het nieuwe toestel met kunstmatige intelligentie.

In juni zou LG alweer moeten komen met de LG G7 om de G6 op te volgen. Lees meer over de opvallende specs, die alvast zijn gelekt.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters