5 verschillen tussen LG V30 en LG V30S ThinQ

Onlangs heeft LG een vernieuwde versie van de LG V30 onthuld: de LG V30s ThinQ. Het nieuwe model heeft veel features van zijn voorganger overgenomen en qua uiterlijk lijkt hij precies hetzelfde. Uiteraard zijn wel verschillen en deze hebben voornamelijk met de camera te maken met zijn nieuwe AI features. Dit zijn de vijf verschillen tussen de LG V30 en LG V30S ThinQ.

Werkgeheugen en opslagruimte

Waar de LG V30S ThinQ dezelfde processor, dubbele camera, IP68 certificatie en batterij heeft als de V30, komt hij wel met extra werkgeheugen en opslagruimte. In de standaard V30 vinden we 4GB RAM en 128GB opslagruimte. Dit is vermeerderd naar 6GB RAM en 256GB opslagruimte bij de V30S ThinQ.

LG V30S ThinQ

LG V30S ThinQ AI Cam

Het belangrijkste verschil tussen de twee toestellen zit hem in de toevoeging van kunstmatige intelligentie bij het nieuwe toestel. Zo analyseert de AI CAM de omgeving, wanneer je een foto of video wilt gaan maken. Hierbij kan hij onderscheid maken tussen een portret, dieren, een stad, bloemen, zonsopgang, zonsondergang, voedsel en een landschap. Nadat de AI heeft besloten wat voor scenario het is, bepaalt hij zelf wat de geschikte camera instellingen zijn.

QLens

Ook de QLens feature is nieuw bij de ThinQ. Hiermee herkent de camera objecten die je in het echte leven tegenkomt en kan hij voor je opzoeken of je die kunt kopen op Amazon of vindt hij bijvoorbeeld plaatjes van het desbetreffende object bij Pinterest. Zo hoef je niet het hele internet af te speuren om dat ene ding te vinden dat je bij iemand in de trein zag. Probeer echter niet te creepy over te komen als je het object stiekem probeert te fotograferen.

LG V30 ThinQ

Bright Mode

De nieuwe Bright Mode zorgt ervoor dat je foto’s wat meer verlicht worden zonder ruis, als je je in een donkere omgeving bevindt. Het speciale algoritme gaat aan de slag en bundelt vier pixels samen tot een enkele. Het beeld wordt hierdoor helderder, maar je foto’s krijgen wel een iets lagere resolutie dan normaal aangezien je minder pixels hebt.

Nieuwe kleurtjes

Als laatst komt de LG V30S ThinQ ook in twee nieuwe kleurtjes om hem duidelijk te differentiëren van de oude LG V30. Als je iemand ziet rondlopen met een V30 in de kleur Moroccan Blue of Platinum Gray, dan weet je dat het helemaal niet om de LG V30 gaat maar om het nieuwe toestel met kunstmatige intelligentie.

In juni zou LG alweer moeten komen met de LG G7 om de G6 op te volgen. Lees meer over de opvallende specs, die alvast zijn gelekt.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters