Dit zijn de vijf grootste verschillen tussen de Pixel 2 XL en Pixel XL

De Pixel 2 toestellen zijn er eindelijk en iedereen is blij. Maar is er wel zoveel reden om te juichen? Is de Pixel 2 wel echt een nieuw toestel, of is het een matige upgrade van de originele Pixel XL? Dit zijn de vijf grootste verschillen tussen de Pixel XL en de nieuwe Pixel 2 XL. Wij denken dat er inderdaad reden genoeg is om feest te vieren.

Groter toestel, groter display

De XL is nog wat meer large geworden dan vorig jaar. Het toestel zelf is van 6.09 inch naar 6.2 inch gegroeid en het display is met 6 inch een halve inch groter geworden. Wat meteen opvalt is dat de screen-to-body ratio onder handen is genomen. Hoewel we nog steeds redelijk brede randen aan de boven- en onderkant zien, zijn ze al wel een stuk kleiner geworden dan die van de Pixel XL.  De screen-to-body ratio is nu 77,42 procent, waar hij bij de normale XL 71,22 procent was.

Google Ppixel 2 XL

 

Nieuwe camera features

Hoewel de hoofdcamera van een 12.3 megapixel lens gaat naar een 12.2 megapixel schieter, is de camera uiteindelijk toch verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Ten eerste is de lensopening vergroot naar f/1.8 en wordt de hardwarematige autofocus nu vergezeld van een optische beeldstabilisatie feature. Ook aan de software kant heeft Google zijn best gedaan. De Touch to focus, Face detection, Self-timer en Voice activation features zijn namelijk toegevoegd. Het is geen dubbele camera geworden, maar Google lijkt er zeker van te zijn dat je toch perfecte bokeh foto’s met de enkele lens kunt maken.

Google Pixel 2 XL

Pixel 2 XL kan nu ook een duik nemen

Tegenwoordig moet alles tegen water kunnen, dus ook de Pixel 2 toestellen. De IP certificering van vorig jaar heeft een upgrade gekregen van IP53 naar IP67. Waar de XL van vorig jaar alleen tegen een kleine spray aan water kon, kan de nieuwe XL tot een meter in het water duiken. Een behoorlijke verbetering en heel handig, aangezien drankjes vaak te vriendelijk willen omgaan met smartphones.

Google Pixel 2

Bye bye headphone jack

Helaas heeft dit jaar ook Google het opgegeven en moeten we vaarwel zeggen tegen de goede oude headphone jack. In plaats daarvan moet de USB type-C poort worden gebruikt, of natuurlijk Google’s pas onthulde draadloze Pixel Buds. Nee hoor, we hebben niet door dat we gepusht worden om de Buds te kopen.

Google Pixel Buds
Google Pixel Buds

Snellere en efficiëntere processor

Zoals veel van de andere vlaggenschepen dit jaar is ook de Google Pixel 2 XL uitgerust met Qualcomm’s Snapdragon 835 processor. Dit is een stap vooruit vanaf de Snapdragon 821 van de originele Pixel XL, hoewel  de oudere processor toch ook zijn mannetje staat. De 835 is echter een stuk sneller en efficiënter, wat ervoor zorgt dat onder andere je batterij langer meegaat.

Via: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters