Dit zijn de vijf grootste verschillen tussen de Pixel 2 XL en Pixel XL

De Pixel 2 toestellen zijn er eindelijk en iedereen is blij. Maar is er wel zoveel reden om te juichen? Is de Pixel 2 wel echt een nieuw toestel, of is het een matige upgrade van de originele Pixel XL? Dit zijn de vijf grootste verschillen tussen de Pixel XL en de nieuwe Pixel 2 XL. Wij denken dat er inderdaad reden genoeg is om feest te vieren.

Groter toestel, groter display

De XL is nog wat meer large geworden dan vorig jaar. Het toestel zelf is van 6.09 inch naar 6.2 inch gegroeid en het display is met 6 inch een halve inch groter geworden. Wat meteen opvalt is dat de screen-to-body ratio onder handen is genomen. Hoewel we nog steeds redelijk brede randen aan de boven- en onderkant zien, zijn ze al wel een stuk kleiner geworden dan die van de Pixel XL.  De screen-to-body ratio is nu 77,42 procent, waar hij bij de normale XL 71,22 procent was.

Google Ppixel 2 XL

 

Nieuwe camera features

Hoewel de hoofdcamera van een 12.3 megapixel lens gaat naar een 12.2 megapixel schieter, is de camera uiteindelijk toch verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Ten eerste is de lensopening vergroot naar f/1.8 en wordt de hardwarematige autofocus nu vergezeld van een optische beeldstabilisatie feature. Ook aan de software kant heeft Google zijn best gedaan. De Touch to focus, Face detection, Self-timer en Voice activation features zijn namelijk toegevoegd. Het is geen dubbele camera geworden, maar Google lijkt er zeker van te zijn dat je toch perfecte bokeh foto’s met de enkele lens kunt maken.

Google Pixel 2 XL

Pixel 2 XL kan nu ook een duik nemen

Tegenwoordig moet alles tegen water kunnen, dus ook de Pixel 2 toestellen. De IP certificering van vorig jaar heeft een upgrade gekregen van IP53 naar IP67. Waar de XL van vorig jaar alleen tegen een kleine spray aan water kon, kan de nieuwe XL tot een meter in het water duiken. Een behoorlijke verbetering en heel handig, aangezien drankjes vaak te vriendelijk willen omgaan met smartphones.

Google Pixel 2

Bye bye headphone jack

Helaas heeft dit jaar ook Google het opgegeven en moeten we vaarwel zeggen tegen de goede oude headphone jack. In plaats daarvan moet de USB type-C poort worden gebruikt, of natuurlijk Google’s pas onthulde draadloze Pixel Buds. Nee hoor, we hebben niet door dat we gepusht worden om de Buds te kopen.

Google Pixel Buds
Google Pixel Buds

Snellere en efficiëntere processor

Zoals veel van de andere vlaggenschepen dit jaar is ook de Google Pixel 2 XL uitgerust met Qualcomm’s Snapdragon 835 processor. Dit is een stap vooruit vanaf de Snapdragon 821 van de originele Pixel XL, hoewel  de oudere processor toch ook zijn mannetje staat. De 835 is echter een stuk sneller en efficiënter, wat ervoor zorgt dat onder andere je batterij langer meegaat.

Via: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters