‘Viki wordt de virtuele assistent van Nokia’

Gisteren heeft Nokia een nieuw vlaggenschip onthuld: De Nokia 6. De nieuwste telefoon van het Finse bedrijf heeft goede specificaties binnenin zitten, zoals 4GB aan werkgeheugen. Nu blijkt dat Nokia een Europees patent heeft aangevraagd voor het woord ‘Viki’. Wat dit precies zal worden, is niet helemaal duidelijk. Maar de kans is groot dat het om een virtuele assistent gaat.

Nokia of HMD Global

Tijden lang was Nokia zelf niet in staat smartphones uit te brengen met als oorzaak de deal met Microsoft. Dit contract liep tot het vierde kwartaal van vorig jaar, waardoor Nokia nu weer in staat is om telefoons uit te brengen onder eigen naam. Om dit weer te doen, is een nieuw Fins bedrijf gestart door medewerkers van Nokia, genaamd HMD Global. Dit bedrijf zal smartphones uitbrengen onder de ‘oude’ naam, Nokia. Dit bedrijf bestaat uit veel medewerkers van Nokia, maar ook veel nieuwe mensen. Samen proberen zij het merk HMD naar een hoger niveau te brengen.

Viki

Het patent genaamd ‘Viki’ heeft het Finse bedrijf recentelijk aangevraagd. Wat het precies zal worden is nog niet helemaal duidelijk. Naar alle waarschijnlijkheid zal het gaan om een virtuele assistent. Inmiddels zijn er steeds meer bedrijven die een eigen virtuele assistent aankondigen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Google Assistant van Google, Siri van Apple, Alexa van Amazon en de vermoedelijke virtuele assistent van Samsung, genaamd Bixby. Hoewel Samsung toch het besturingssysteem van Google gebruikt, zal het naar alle waarschijnlijkheid toch gebruik maken van een eigen assistent.

Nokia HMD Global Viki assistant

Het is natuurlijk mogelijk dat het patent van Nokia niet gaat om een virtuele assistent, maar om een naam van een nieuw toestel of iets anders.

Nokia 6

Nokia 6Om hiermee te beginnen, heeft HMD Global gisteren een ‘eerste’ smartphone aangekondigd: de Nokia 6. Deze smartphone is een van de smartphones die het bedrijf dit jaar uit wilde brengen. Vorig jaar zei Nokia van plan te zijn om meerdere Android-toestellen uit te brengen in 2017, waarbij de Nokia 6 nu de eerste is. De Nokia 6 is dus een Nokia-smartphone van HMD Global. Dit toestel heeft een Snapdragon 430-processor in combinatie met 4GB aan werkgeheugen. De accucapaciteit is op moment van schrijven nog niet bekend.

Wat wel bekend is, zijn de camera’s op het toestel. De achtercamera van de Nokia 6 is een 16-megapixelcamera met een diafragma-opening van f/2.0 met PDAF autofocus. De voorcamera van het toestel is een camera met 8 megapixel en ook een diafragma-opening van f/2.0. Het scherm heeft een grootte van 5-5 inch met een Full HD-resolutie. De telefoon heeft ook ondersteuning voor Quick Charge 3.0. Foto’s en video’s kun je opslaan in het 64GB grote interne geheugen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters