Twitter gaat stoppen met videodienst Vine

Twitter heeft vanavond officieel bekend gemaakt dat het gaat stoppen met Vine, een videodienst waarmee gebruikers korte videos kunnen delen.

Vine

VineTwitter heeft zojuist bekend gemaakt dat ergens in de komende maanden gaat stoppen met Vine. De mobiele app zal binnenkort niet meer te gebruiken zijn, maar de officiële website blijft voorlopig wel online. Daar kan content bekeken en gedownload worden die gebruikers van de dienst in de afgelopen jaren hebben geüpload. Het lijkt erop dat het niet meer mogelijk is om nieuwe Vines met de wereld te delen.

Twitter

De dienst waarmee korte video’s kunnen worden gedeeld werd in juni 2012 opgericht door Dom Hofmann en Rus yusupov. Vier maanden later nam Twitter de veelbelovende app over. Twitter had en heeft nog steeds moeite met het vinden van een manier om geld met zijn netwerk te verdienen. Vine leek een effectieve manier om Twitter aan te vullen en zo te kunnen profiteren van alternatieve kanalen. Aan het begin was dat ook absoluut het geval. Vine was zeer populair en bracht zijn eigen sterren voort. Helaas is het aantal actieve gebruikers sterk afgenomen en is Vine daarmee niet meer rendabel genoeg om als een op zichzelf staand platform te onderhouden. Veel van de functies van Vine kunnen immers relatief makkelijk in Twitter zelf worden verwerkt.

Financiële problemen

Twitter belooft zijn gebruikers dat er ruim van te voren waarschuwingen zullen worden gegeven wanneer de app en website gesloten zullen worden. Naar verluidt verkeert het bedrijf in financiële problemen en worden er binnenkort 300 werknemers ontslagen. Het sluiten van de dienst kan het moederbedrijf helpen om de focus te leggen op wat echt belangrijk is. Twitter zal niet van de een op de andere dag failliet gaan, maar het is duidelijk dat er andere koers gevaren moet worden. Geruchten wijzen erop dat de top van Twitter het niet eens kan worden over of het bedrijf verkocht moet worden of niet. Google zou bijvoorbeeld naar verluidt interesse hebben in het platform.

Bron: Vine

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters