‘Waarom vingerafdrukscanner Samsung Galaxy S8 aan de achterkant zit’

Voor de aankomende Samsung Galaxy S8 toestellen, heeft Samsung ervoor gekozen de vingerafdrukscanner aan de achterkant te plaatsen. De vingerafdrukscanner aan de achterkant naast de camera sensor is een vrij onorthodoxe locatie voor Samsung. Velen vroegen zich af waarom is gekozen voor deze vreemde plek. Op deze vraag lijkt nu een antwoordt te zijn opgedoken. Samsung zou simpelweg niet genoeg tijd hebben om de vingerafdrukscanner naar behoren aan de voorkant te implementeren.

Te harde deadline voor implementatie vingerafdrukscanner aan voorkant

Samsung Galaxy S8 lek van EvleaksOmdat Samsung ervoor heeft gekozen de voorkant van het toestel bijna helemaal te bedekken met het display, zou de vingerafdrukscanner aan onder het display geïmplementeerd moeten worden. Hiervoor zou de nieuwe in-display vinger detectie technologie van Synaptics gebruikt moeten worden. Samsung lijkt echter al te veel hooi op de vork te hebben genomen om de nieuwe technologie ook nog toe te passen.

Verwacht wordt namelijk dat de Galaxy S8 wordt uitgerust met een uniek afgerond display met een nieuwe resolutie. De nieuwe resolutie zou nodig zijn om de populaire 2:1 hoogte-breedte verhouding te ondersteunen. Het lijkt erop dat Samsung ervoor heeft gekozen om de focus op het optimaliseren van het display een hogere prioriteit heeft gegeven dan de vingerafdrukscanner.

In-display vingerafdrukscanner nog in de testfase

Synaptics zelf geeft aan dat de in-screen vingerafdruk detectie op een vooraf ingestelde plek, een eerste stap is in de richting van de technologie. Dit lijkt te impliceren dat er nog getest wordt en dat het nog geen afgerond geheel is. Het is dan misschien zelfs verstandiger om toestellen nog niet met de technologie uit te rusten. Samsung zou volgens sommige berichten al wel testen hebben uitgevoerd met de technologie. Deze zouden echter onbevredigende resultaten hebben opgeleverd.

Synaptics vinger detectie wel bij iPhone 8?

Over Apple’s iPhone 8 wordt stilletjes gefluisterd, dat het misschien wel een vingerafdrukscanner onder het display zal installeren. Gezien de iPhone 8 pas later in het jaar zal worden gelanceerd, zou het bedrijf extra tijd hebben om de technologie te testen. Apple heeft in het verleden echter meestal afgewacht, totdat nieuwe technologieën zichzelf hadden bewezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

OnePlus 5T pers

OnePlus 5T is officieel onthuld: gloednieuw design, vertrouwde prijskaartje lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Verrassing: Samsung brengt niet twee, maar drie Galaxy S9-modellen uit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters